Una desena de palestins moren en la segona nit consecutiva d'atacs israelians a Cisjordània

L'exèrcit hebreu ha llançat quatre incursions simultànies aèries i terrestres que s'han centrat sobretot en els camps de refugiats de les ciutats de Jenín i Tubas

RedaccióActualitzat

Ofensiva d'Israel a la Cisjordània ocupada. L'exèrcit israelià ha fet diverses incursions militars terrestres i aèries al nord d'aquesta zona per segona nit consecutiva. El resultat, almenys deu palestins morts i onze de ferits en les últimes hores.

Els atacs, que coincideixen amb l'arribada d'una delegació de negociadors d'Israel que ha desembarcat a Doha per reprendre les negociacions per arribar a un alto el foc a Gaza, s'han efectuat de forma simultània en quatre ciutats palestines. La majoria, amb drons i mitjans aeris.

La incursió s'ha centrat, sobretot, en els camps de refugiats de les ciutats de Jenín i Tubas. En els atacs de dilluns, un dron ja havia matat cinc palestins més a Tulkarem.

Des de l'exèrcit israelià s'ha justificat les incursions per desmantellar, diuen, infraestructures terroristes vinculades amb l'Iran. Tot plegat en una escalada de tensió i enfrontaments que es podria allargar durant els pròxims dies.

Vehicles militars israelians als carrers de Jenín, a la Cisjordània ocupada (Reuters)

El ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, ha fet una crida a l'"evacuació temporal" de població palestina a Cisjordània com a mesura per combatre la presència de grups armats en el territori ocupat.

És el primer cop des de la segona intifada, ara fa 20 anys, que Israel ataca quatre ciutats a Cisjordània de forma simultània.

Segons dades del Ministeri de Sanitat palestí, en el que portem d'any, més de 300 palestins han mort a Cisjordània a mans de l'exèrcit israelià, que va intensificar encara més les incursions en aquest territori després dels atacs de Hamas, l'octubre passat. 


Alliberat un dels ostatges en una operació especial

D'altra banda, hores abans, les forces israelianes han alliberat un dels ostatges segrestats per Hamas el 7 d'octubre. Es tracta d'un àrab beduí de 52 anys i pare d'onze fills. És el vuitè ostatge rescatat per les forces israelianes des del principi de la guerra.

L'ostatge alliberat, parlant amb un soldat de l'exèrcit israelià (Reuters)

Encara hi ha 104 presoners israelians a la Franja de Gaza. Hamas en va capturar 251, una vintena dels quals àrabs. Bona part dels reclusos van ser alliberats en un intercanvi durant la treva del novembre passat, l'única de tota la guerra.

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaCisjordània
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut