Eduard Pujol, quan era portaveu de Junts, al Parlament (ACN/Gerard Artigas)

Una de les denunciants d'Eduard Pujol admet que no la va assetjar i diu que la van pressionar

Noemí Llorens, regidora de Junts a Pineda de Mar, demana perdó a l'actual senador

RedaccióActualitzat

Una de les dues dones que van denunciar el dirigent de Junts Eduard Pujol ha admès que no la va assetjar i li ha demanat perdó en el judici obert contra ella per un delicte d'injúries.

Segons ha publicat El País, Noemí Llorens, regidora de Junts a Pineda de Mar (Maresme), ha enviat un escrit al jutge on es disculpa i apunta que s'ha sentit "manipulada" amb l'objectiu de "fer mal" políticament al dirigent de Junts.

"Considero que determinades persones del partit van aprofitar intencionadament la meva experiència personal amb Eduard Pujol per suspendre'l fulminantment de militància i fer-li mal amb finalitats polítiques."

Llorens diu que va mantenir una relació afectiva amb Pujol que, segons ella, "hauria pogut acabar millor", i que es va veure superada per la situació.

En el seu escrit, la regidora apunta a la vicepresidenta de Junts i llavors responsable de feminismes del partit, Aurora Madaula:

"Em va convèncer que aquesta actuació de Pujol era constitutiva d'un delicte d'assetjament i em va animar a denunciar-lo davant del partit i de la justícia."

El diari també explica que Pujol, actualment senador de Junts, ha acceptat les disculpes i, d'aquesta manera, Llorens no haurà de fer front a conseqüències penals.

Pujol, al Congrés dels Diputats, on també va ser representant de Junts (ACN/Javier Barbancho)

En declaracions a RAC1, l'advocada del polític, Judit Gené, ha explicat que donen per tancat el procediment contra Llorens, però que encara està oberta i pendent de judici la causa per injúries contra l'altra dona, Eva Ràfols.

"En el seu dia va tenir molta repercussió mediàtica. Esperem que sigui una restitució moral. El que va passar el va afectar molt i el continua afectant."

L'advocada ha afegit que és "impossible rescabalar-lo totalment".

El cas d'Eduard Pujol es va fer públic l'octubre del 2020, quan la direcció de Junts el va suspendre de militància i el va forçar a deixar l'escó al Parlament després de rebre el testimoni de dues suposades víctimes d'assetjament.

Les dues dones no van posar denúncia a la justícia i uns mesos més tard el partit va rectificar, va tornar el carnet a Pujol i li va demanar disculpes. El cas va acabar als jutjats perquè Pujol va denunciar les dues dones per un delicte d'injúries.

 

Madaula nega cap relació amb Llorens

En un comunicat Aurora Madaula assegura que mai ha tingut cap relació personal amb Noemí Llorens ni amb Eduard Pujol i que "noi tenia cap interès personal o polític en la gestió del cas".

Explica que va entrevistar-se sobre el cas amb Llorens, a petició d'aquesta, i que després li va explicar que l'asessorament que va rebre d'un advocat "havia validat la viabilitat de realitzar una denúncia formal sobre el cas".

Madaula afegeix que la decisió de suspendre Pujol de militància es va fer després "d'estudiar i ponderar les informacions i les evidències que van ser posades a la seva disposició en una decisió que es va prendre de forma coŀlegiada per part de la Secretaria General i la direcció del partit coneixedora dels fets."

Per últim, Madaula diu que Llorens no va acabar presentant denúncia per la "gran pressió sobre el cas".

ARXIVAT A:
JudicialJuntsAssetjament sexual
Anar al contingut