Una gasolinera
Els treballadors demanen un augment de sou per compensar la inflació (Reuters/Pascal Rossignol)

Una de cada tres gasolineres de França, sense combustible per la vaga de refineries

El govern Macron amenaça d'intervenir les benzineres, igual que les refineries, per forçar la fi de la protesta

RedaccióActualitzat

Una de cada tres benzineres de França, segons dades del govern, ja no té carburant. Les que encara disposen de combustible acumulen cues quilomètriques de conductors que han de pagar preus encara més alts de l'habitual.

La situació està deteriorada per un conflicte laboral i l'executiu Macron amenaça d'intervenir refineries i gasolineres. L'executiu vol pressionar la CGT, el sindicat que principalment manté la vaga que va començar el dia 4.

De moment, s'enroquen davant de les direccions de Total, principal petrolera, i d'Esso/Exon. Els treballadors no cedeixen. Els de Total demanen un augment del sou del 10% per compensar la inflació. Fabien Cros, de la CGT, explica:

"No li estem demanant un augment del 10% a una petita empresa de barri, li estem demanant a la primera empresa de capitalització borsària del país."

Sense negociació a la vista, la protesta comença a empipar els conductors que en pateixen les conseqüències. Un exemple és el del motorista Marc Dreyfuss: "Ja hi ha moltes coses que són problemàtiques al nostre país i a Europa. No cal afegir-ne una altra."

Recupera aquí el reportatge de TV3 que exposa aquest i altres testimonis:

 

 

ARXIVAT A:
FrançaEmpresaDrets laborals
Anar al contingut