Una botiga de souvenirs a Sicília, amb les samarretes de la màfia a la part superior (Wikimedia Commons)

Una ciutat siciliana prohibeix els souvenirs de la màfia i multarà qui en vengui

L'alcalde d'Agrigent emet una ordenança contra aquest tipus de records, després que hagin proliferat samarretes i imants de nevera que evoquen la Cosa Nostra

Redacció/Agències

L'Ajuntament de la ciutat d'Agrigent, una de les més turístiques de l'illa de Sicília, ha prohibit els souvenirs que facin referència a la màfia. A conseqüència de la nova ordenança, i per evitar sancions, algunes botigues de records han començat a retirar els productes que poden ser constitutius d'una infracció.

L'alcalde Francesco Miccichè ha emès aquesta nova ordenança després que aquest estiu en alguns aparadors del centre de la ciutat hagin aparegut samarretes, imants de nevera i altres souvenirs amb la imatge d'un sicilià vestit de negre, amb un barret i una escopeta, que evoca els antics membres de la Cosa Nostra, la màfia siciliana.

Per si no semblés prou clar, molts d'aquests productes porten la inscripció "u mafiusu" ("el mafiós", en sicilià).

"Considerant que la venda d'aquests productes al territori d'Agrigent malmet la comunitat, que des de fa anys es dedica a difondre la cultura de la legalitat, es prohibeix la venda de qualsevol tipus d'objecte que enalteixi, o es refereixi de qualsevol manera o forma, a la màfia i el crim organitzat"

Segons la disposició municipal, ja publicada al web de l'Ajuntament d'Agrigent, està previst que la prohibició vagi acompanyada dels controls pertinents per part de la Policia Municipal i els Carabinieri, que imposaran multes en cas d'incompliment de la norma.

Des de la Cambra de Treball d'Agrigent, el secretari Alfonso Buscemi ha demanat reforços per garantir el compliment de les normes que prohibeixen la venda d'aquest tipus de productes, ja que "l'objectiu és protegir la imatge de la ciutat i promoure una cultura de legalitat, conscienciant tant els ciutadans com els turistes de la importància de combatre qualsevol forma d'apologia de la màfia".

Aquesta no és la primera vegada que els souvenirs sobre la màfia han posat les autoritats sicilianes en alerta. El 2019, l'aleshores director del parc arqueològic i paisatgístic de la Vall dels Temples d'Agrigent, una de les atraccions turístiques més visitades de l'illa, va suspendre la venda d'aquest tipus de productes, que s'exposaven a les paradetes ubicades a la plaça que hi ha al davant de la zona arqueològica.

ARXIVAT A:
PolicialItàlia
Anar al contingut