Local nocturn precintat a la localitat de Totana, a Múrcia (EFE/Marcial Guillén)

Una ciutat de Múrcia torna a la fase 1 per un brot originat en locals d'oci nocturn

El municipi de Totana i la ciutat de Múrcia sumen més de 100 positius en les últimes hores, una xifra que les autoritats pensen que augmentarà de manera "ostensible"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Més de 30.000 veïns de la localitat de Totana, a Múrcia, recularan aquest dijous fins a la fase 1 de la desescalada. La decisió s'ha pres després que en les últimes 24 hores s'hi ha detectat un brot que ja ha causat 55 contagis nous de Covid-19, uns contagis que tenen l'origen en locals d'oci nocturn.

En concret, se sospita d'un pub; fins i tot s'ha demanat a les persones que en van ser clients els dies 10 i 11 de juliol que es facin una prova PCR.

A més, les autoritats sanitàries compten que en els pròxims dies aquesta xifra augmentarà de manera "ostensible".

Hi ha un segon brot que també ha causat més de 50 contagis i que també té relació amb l'oci nocturn. És a Atalayas, una coneguda zona de bars i discoteques de Múrcia capital.

El conseller de Sanitat de Múrcia, Manuel Villegas, ha descartat aplicar al municipi de Múrcia les restriccions de Totana, perquè el brot ja està "en fase descendent i relativament contingut".

Els dos brots, de fet, podrien tenir el mateix origen. A Totana, però, l'expansió del coronavirus ha estat exponencial, segurament perquè entre les persones contagiades hi havia treballadors del local.

 

Zona d'oci nocturn d'Atalayas, a Múrcia (EFE/Marcial Guillén) (EFE Marcial Guillén)


A Totana, en canvi, Villegas ha dit que hi ha una "situació d'alerta màxima" i ha demanat als veïns que "surtin de casa el mínim possible" i que no tinguin reunions, que són "un dels focus més importants".

No es decretarà el confinament domiciliari, però sí una fase 1 "flexibilitzada" amb confinament perimetral del municipi, del qual només es podrà sortir per anar a treballar i per motius de necessitat.

Els centres de salut se centraran en la lluita contra el coronavirus, es tancaran els centres de dia i no es podran fer visites a les residències de gent gran.

Bars i restaurants podran obrir, però només si tenen terrassa, perquè no es podran atendre clients a l'interior.


252 casos actius

Des del principi de la pandèmia, a la regió de Múrcia s'hi han comptabilitzat un total de 3.688 casos, dels quals 1.982 detectats amb PCR.

Actualment hi ha 252 casos actius, amb 16 persones ingressades en hospitals, una de les quals a la UCI.

A banda dels dos brots principals n'hi ha d'altres amb pocs contagis que de moment no preocupen gaire.

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut