Una casa feta amb totxos de pellofa d'arròs i ciment, un material innovador i sostenible

Els promotors de l'habitatge a la urbanització Les Valletes, a Arnes, asseguren que el material és barat, ignífug, aïllant i sostenible

Actualitzat

La recerca d'un material aïllant per construir cases que es poguessin autoabastir d'energia solar ha portat els promotors d'una urbanització a Arnes, a la Terra Alta, a utilitzar la pellofa d'arròs del delta de l'Ebre barrejada amb una mica de ciment.

La pellofa d'arròs és un material econòmic, sostenible i amb una gran capacitat d'aïllament tèrmic, segons Eduard Cuadern, de Cuadern Campanals Arquitectes, perquè "encapsula aire al seu interior." Segons assegura, aquest material frena que la calor entri a l'interior de la casa. I és que funciona de manera semblant a la masia tradicional.

Un home construeix una casa amb pellofa d'arròs
Els totxos amb què es construeix aquesta casa d'Arnes, a la Terra Alta, són de pellofa d'arròs

A més, afirma que les proves que han fet demostren que és un material molt segur perquè és ignífug.

 

Els mateixos promotors fabriquen els blocs de pellofa d'arròs en una antiga granja. De moment, només els han fet servir a la casa pilot que estan construint, però diversos constructors de la zona ja s'han interessat per comprar-ne.  

 

La casa s'ubica, en concret, a la urbanització Les Valletes, d'Arnes, on els promotors busquen la màxima sostenibilitat. Així ho ha explicat Eduard Cuadern, de Cuadern Campanals Arquitectes:

"Totes les cases estan desconnectades de la xarxa elèctrica. Per tant, han de generar la seva pròpia energia. Ho fan amb plaques solars, energia fotovoltaica que s'emmagatzema en unes bateries per quan no hi ha sol. A més, les cases estan interconnectades entre si: això vol dir que, si una casa té necessitats, pot rebre energia de la del costat."

Amb energia solar, doncs, ja n'hi ha prou per viure-hi. Segons el Carles, un veí de la urbanització Les Valletes, són cases "molt ben aïllades, amb calefacció i refrigeració i un confort molt alt".

 

A les set cases construïdes a la urbanització s'hi havien provat diferents materials aïllants, però les prestacions de la pellofa d'arròs han convençut els promotors per utilitzar aquest material de quilòmetre zero en les properes construccions.

 
ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut