Amina Abakarova, enxampada manipulant amb mercuri el tauler de la seva rival / (X)

Una campiona russa d'escacs enverina una rival per intentar guanyar un torneig

Amina Abakarova s'enfronta a una pena de tres anys de presó i podria ser expulsada per sempre de les competicions

RedaccióActualitzat

Commoció a Rússia després que una campiona d'escacs hagi enverinat una rival durant un torneig. La víctima es recupera de manera favorable, mentre que l'agressora s'enfronta a una pena de presó i podria ser desqualificada per sempre de les competicions.

Els fets van passar la setmana passada durant el campionat d'escacs regional de la república russa del Daguestan. L'escaquista professional Amina Abakarova havia d'enfrontar-se a Umayganat Osmanova, amb qui té una llarga rivalitat. Però abans que comencés la partida, va accedir a la sala on havien de jugar i va manipular amb una substància desconeguda el tauler i algunes de les peces de la seva oponent, a qui corresponien les blanques.

El que no sabia és que una de les càmeres de seguretat l'estava gravant.

Quan feia pocs minuts que havien començat la partida, Osmanova es va trobar malament i es va haver de retirar. Es queixava de nàusees i marejos. No va ser fins que es va fixar en unes estranyes boletes a la seva part del tauler que es va adonar que podia haver estat intoxicada. Aleshores va avisar els organitzadors. Després de comprovar les cintes de les càmeres de vigilància van descobrir el que havia fet la seva oponent.

L'organització va poder recollir mostres de la substància que encara eren presents al tauler. Ara mateix encara s'estan analitzant, però se sospita que podria contenir mercuri, entre altres substàncies.

Els fets han estat compartits públicament a través del canal de Telegram del Ministeri de Cultura i Esports de la República del Daguestan. Segons el ministre Sazhid Sazhidov, ningú més va resultar afectat i el torneig va ser ajornat a dijous d'aquesta setmana.

"Les seves accions podrien haver tingut un resultat molt tràgic, amb l'amenaça de les vides de tots els presents, també la d'ella mateixa. Ara haurà de respondre pel que ha fet davant de la llei."

Després de ser enverinada, Osmanova va ser traslladada a un hospital on van confirmar l'enverinament, mentre Abakarova va ser detinguda per la policia. Segons les autoritats, volia espantar-la però no fer-li mal.

Tot i això, la gravetat dels fets durà Abakarova a judici, on podria enfrontar-se a una pena de fins a tres anys de presó. El que sí que és clar és que ha estat suspesa temporalment dels campionats d'escacs a Rússia i, mentre no es resol la investigació, la Federació Russa d'Escacs estudia apartar-la de per vida.

 

ARXIVAT A:
Rússia
Anar al contingut