Dujardin amb una medalla olímpica de bronze el 2021 (Reuters)

Una campiona olímpica renuncia als Jocs en fer-se viral un vídeo en què fueteja el cavall

Durant un entrenament fa quatre anys, Charlotte Dujardin va maltractar l'animal repetidament

RedaccióActualitzat

Charlotte Dujardin ha guanyat sis medalles olímpiques pel Regne Unit en competicions d'equitació, però finalment no participarà en els Jocs Olímpics que comencen aquest divendres a París. El motiu és la filtració d'un vídeo antic on se la veu fuetejar un cavall durant un entrenament.

El programa matinal "Good Morning Britain" ha emès el vídeo aquest dimecres, i ha generat un debat més ampli sobre el maltractament animal en el món de l'equitació professional.


"El que es veu al vídeo és, en primer lloc, completament inacceptable en qualsevol moment de l'entrenament d'un cavall", ha valorat aquest dimecres Goran Akerstrom, de la Federació Eqüestre Internacional (FEI), en declaració a Reuters.

La FEI ha obert una investigació, mentre que l'equip olímpic britànic s'ha negat a fer comentaris.

En conèixer la notícia, Dujardin, guanyadora de tres medalles d'or, una de plata i dues de bronze als Jocs de Londres, Rio i Tòquio, ha decidit retirar-se de la competició.

En una publicació a les xarxes socials, ha explicat que és un vídeo de fa quatre anys i ha reconegut que va ser un "error de criteri".

"El que va passar estava completament fora de la meva manera de ser i no reflecteix com entreno els meus cavalls o ensenyo als meus alumnes, tot i que no hi ha excusa possible. Estic profundament avergonyida i hauria d'haver estat un exemple millor en aquell moment."


Polèmica per les competicions amb cavalls

No és la primera vegada que la imatge de les competicions d'equitació es veu tacada. Fa tres anys, l'entrenadora alemanya d'hípica Kim Raisner va ser desqualificada per fer-li un cop de puny al cavall amb el qual competia.

La mateixa FEI també ha rebut crítiques en diverses ocasions, i per això va publicar fa poc un pla d'acció per protegir el benestar dels animals i prevenir accidents greus. Pels Jocs, ha enviat un equip de cuidadors que supervisarà els cavalls durant tota la competició, fins i tot a la nit.

L'associació animalista PETA també s'ha pronunciat sobre l'afer Dujardin: "El missatge al Comitè Olímpic Internacional hauria de ser clar a hores d'ara: eliminar els esdeveniments eqüestres dels Jocs Olímpics".

Mentrestant, a Versalles ja hi han arribat cavalls de 28 països diferents, alguns d'ells valorats en més d'un milió d'euros.

ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsFrançaMaltractament animal
Anar al contingut