Imatge posterior a l'accident d'una aeronau de la companyia nepalesa Saurya Airlines
La nau ha caigut a prop de la pista poc després d'haver-se enlairat (Reuters/Navesh Chitrakar)

Una avioneta s'estavella al Nepal i només sobreviu el pilot: hi ha 18 morts

El vol connectava Katmandú amb Pokhara, una de les principals destinacions turístiques per ser la porta d'entrada a l'Himàlaia

RedaccióActualitzat

Una avioneta s'ha estavellat aquest dimecres al Nepal quan s'estava enlairant de l'aeroport internacional de Katmandú. Segons les autoritats del país, s'han trobat els cossos sense vida de 18 persones de les 19 que viatjaven a bord. 

L'únic supervivent del sinistre és el pilot, que està ingressat en un hospital de la capital, segons ha informat The Kathmandu Post. 

Poc després d'enlairar-se, la nau de l'aerolínia nepalesa Saurya Airlines es va inclinar cap a un lateral i va caure a prop de la pista, segons el vídeo captat per les càmeres de seguretat i testimonis de la zona.

Les imatges posteriors al desastre mostren l'aparell destrossat i amb l'estructura pràcticament calcinada. Desenes d'operaris dels equips de rescat s'han desplaçat a la zona.

Un estranger, entre el passatge

Ara per ara, no se sap la causa del sinistre, tot i que podria ser un incendi. Les autoritats tampoc han ofert detalls sobre la identitat de les víctimes. Només se sap que un dels passatgers era estranger, segons ha declarat el portaveu de la policia i ha recollit l'agència AFP.

El vol connectava Katmandú amb la ciutat de Pokhara, porta d'entrada habitual a l'Himàlaia i una ruta freqüent entre els turistes.

Imatge posterior a l
L'aeronau podria haver patit un incendi just després d'enlairar-se (EFE/EPA/Narendra Shrestha)

Accidents freqüents per falta de control

El Nepal ha estat objecte de reiterades sancions internacionals per manca de controls als aeroports, on --amb certa freqüència-- es produeixen accidents pel mal estat de les aeronaus i de la infraestructura, així com una climatologia que canvia ràpidament i una orografia adversa.

De fet, la Unió Europea té vetat l'accés al seu territori a les aerolínies nepaleses des del 2013.

El pitjor desastre aeri dels últims anys va ser el gener del 2023, quan un vol de Yeti Airlines es va estavellar amb 72 passatgers a bord, un accident atribuït per les autoritats a un error humà.

ARXIVAT A:
Aeroports
Anar al contingut