Una avaria deixa el Port de la Selva sense aigua en plena temporada d'estiu

Veïns del municipi s'han acostat a la platja a recollir aigua salada per utilitzar-la per als lavabos, enmig d'una avaria que afecta un dels dos pous de subministrament

RedaccióActualitzat

El municipi del Port de la Selva, a l'Alt Empordà, s'ha quedat sense subministrament d'aigua potable des d'aquest dilluns al vespre a causa d'una avaria en un dels pous del municipi que fa que l'aigua surti salada. 

El Consorci d'Aigües de la Costa Brava ha anunciat que aquest dimecres començarà a obrir un pou nou i l'Ajuntament confia poder recuperar la normalitat el pròxim cap de setmana.

Mentrestant, el consistori ha demanat als veïns i veïnes que no facin servir l'aigua de xarxa ni per cuinar ni per beure fins a nou avís a causa de l'elevat nivell de ferro i manganès.

L'alcaldessa, Lídia Ferrer, ha fet una crida a estalviar aigua, malgrat que a alguns veïns els costi assumir-ho. "No podem regar jardins al nostre gust, no podem anar reomplint piscines cada dos per tres, ni rentar façanes, vidres, vehicles o embarcacions nàutiques", ha demanat. 
 

Una avaria en plena temporada turística 

Segons ha informat el consistori des del seu perfil a X, la xarxa va experimentar aquest dilluns "un increment dels nivells de sal" inusuals a causa d'una avaria en un dels dos pous que subministren aigua.

A hores d'ara, només disposen de la meitat del volum que necessiten per assumir el consum actual, en ple pic turístic, quan la població passa d'un miler d'habitants a 15.000. 

El sector de la restauració és un dels més perjudicats per aquesta avaria, que també ha portat alguns veïns a acostar-se a la platja a recollir aigua de mar per utilitzar-la als lavabos.

Veïns de Port de la Selva recullen aigua de mar per utilitzar-la als lavabos.
Veïns de Port de la Selva recullen aigua de mar per utilitzar-la als lavabos (3Cat)

Les baldes dels supermercats del municipi amb aigua embotellada també s'han anat buidant al llarg del matí. 

Els veïns de Port de la Selva buiden els supermercats d'aigua embotellada arrel de l'avaria a la xarxa.
Els veïns del Port de la Selva buiden els supermercats d'aigua embotellada arran de l'avaria a la xarxa (3Cat)

De moment, segueixen a l'espera que arribin camions amb aigua, ja que l'avaria no es preveu que es resolgui imminentment, i les reserves de begudes i garrafes dels supermercats i botigues del poble ja comencen a escassejar.

L'Ajuntament ha penjat cartells informatius a diversos establiments:

Cartell informatiu de l'Ajuntament del Port de la Selva sobre l'avaria d'aigua
Cartell informatiu de l'Ajuntament del Port de la Selva sobre l'avaria d'aigua (3Cat)

Agbar, l'empresa concessionària de la xarxa d'aigua, també ha informat de la incidència en el proveïment, que afecta tot el municipi.

 

Protecció Civil del municipi, mitjançant un canal municipal de Telegram, ha explicat que es tracta d'una "avaria important" que pot deixar el municipi sense aigua "durant un temps indefinit": "S'hi està treballant a contrarellotge des dels organismes responsables".

Demanen al veïnat que no col·lapsi el telèfon de la guàrdia municipal perquè quedi lliure per a possibles emergències: "Es demana que informeu d'aquesta situació els vostres familiars i amics".

El Port de la Selva ja havia tingut problemes amb el subministrament d'aigua a començament d'any, quan la sequera va fer doblar la presència de sal a l'aqüífer i va caldre injectar aigua regenerada cap a la dessalinitzadora per assegurar-ne el correcte funcionament.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut