El veler no es pot retirar perquè el lloc on ha encallat és de difícil accés (3Cat)

Un veler encalla en unes roques a Sant Pol de Mar i vessa un centenar de litres de gasoil

El vessament obliga a prohibir el bany al tram de litoral afectat, una zona de difícil accés que no permet retirar de l'aigua l'embarcació

RedaccióActualitzat

Un veler encallat en una zona de roques a Sant Pol de Mar, al Maresme, ha vessat un centenar de litres de gasoil al mar i ha obligat a tancar al bany uns 200 metres de litoral aquest dimarts.

L'embarcació va sortir del port de Badalona dilluns a la tarda i es va accidentar entre les platges de la Murtra i de les Roques Blanques. Els dos tripulants van poder saltar a l'aigua abans del xoc contra les roques i en van sortir il·lesos.

El vaixell no es va poder recuperar en aquell moment i, durant hores, la força de les onades ha fet que l'embarcació anés xocant insistentment contra les roques i s'hagi anat esmicolant.

El veler va quedar encallat en una zona de roques i no l'han pogut recuperar (cedida per Carles Traviesa)

Aquest dimarts els Bombers han treballat per retirar la vela i altres peces del vaixell que havien quedat escampades pel litoral, però el fet que es tracti d'una zona de difícil accés no permet treure el veler de l'aigua.

Per això, els Bombers l'han assegurat amb unes cordes lligades a les roques amb la previsió que el temporal acabarà d'esmicolar el que en queda i les restes acabin sota l'aigua.

El veler ha quedat encallat entre les platges de la Murtra i de les Roques Blanques, a Sant Pol de Mar (3Cat)

Accés restringit pel vessament de gasoil

Es calcula que en el moment del xoc el dipòsit del veler duia entre 100 i 150 litres de gasoil que s'han vessat al mar i que tampoc no es poden recollir de l'aigua, segons ha explicat a TV3 el subcap de guàrdia de la Regió Metropolitana Nord, Juan Carlos Romero.

Per això, aquest dimarts els Bombers i la policia local han acotat una àrea de 100 metres a banda i banda del punt de l'accident, i hi han prohibit el bany i l'accés de les persones.

Dilluns a la nit, la unitat subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials, el GRAE, ja va assegurar l'embarcació per la proa i la popa per precaució i en van traspassar la custòdia a la Policia Local. 

Diverses persones que eren a la platja en el moment dels fets van donar l'avís a Salvament Marítim, que va activar els equips d'emergències. 

ARXIVAT A:
Medi ambientBombers
Anar al contingut