Un veí de Vallcarca aconsegueix renovar el lloguer després de dos anys d'assetjament
L'edifici on viu en Jaume, al barri de Vallcarca
Barcelona

Un veí de Vallcarca aconsegueix renovar el lloguer després de dos anys d'assetjament

La seva resistència als intents de fer-lo fora del pis ha tingut recompensa i li han prorrogat el contracte 7 anys amb una rebaixa de 30 euros

Actualitzat

David ha tornat a vèncer Goliat. Un veí del barri de Vallcarca de Barcelona és el primer que aconsegueix que li rebaixin el lloguer del pis i que li renovin el contracte per 7 anys després de patir assetjament immobiliari de manera constant els últims dos anys.

El particular calvari de Jaume Górriz va començar el 2018, quan una societat inversora va comprar l'edifici on vivia per rehabilitar els habitatges i vendre'ls. A la resta de llogaters, no els van renovar els contractes i els van oferir diners per marxar.

Tots ho van fer, menys en Jaume, que va decidir quedar-se, malgrat la pols i el soroll de les obres, el mal estat de les zones comunes i l'assetjament verbal de la propietat. Però això era només el començament:

"Aleshores va començar l'assetjament més personalitzat. Primer em van tallar el telèfon, després van ser infernals els talls de llum, entre 15 i 20 vegades durant un mes, i talls continuats de l'aigua que feien molt sovint sense avisar-me".

 

Jaume Górriz ha vist recompensada la seva tenacitat

 

Però amb l'ajuda del Sindicat de Llogaters i del Sindicat d'Habitatge de Vallcarca, en Jaume va resistir les pressions i n'ha aconseguit un resultat inesperat: li han renovat el contracte per 7 anys i l'han indemnitzat per les molèsties de les obres amb una rebaixa del lloguer de 30 euros mensuals.

 

Des del Sindicat de Llogaters, Jaime Palomares considera que es tracta d'una victòria inèdita:

"Avui hi ha un canvi de paradigma, i a partir d'ara exigim al Govern que de forma estructural reguli els preus amb una baixada del 50%."

 

El Sindicat de Llogaters creu que aquest cas pot canviar moltes coses

 

El Sindicat de Llogaters fa una crida a la ciutadania a renegociar els contractes firmats per aconseguir baixades en els lloguers.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut