Un veí de Tàrrega que havia viscut al bloc bombardejat a Borodianka: "No tinc on tornar"

Oleksandr Sadofyev, conegut com a Àlex, va arribar a Tàrrega als 14 anys i segueix amb angoixa les notícies que arriben d'Ucraïna
Redacció
TEMA:
Ucraïna

Molts ucraïnesos que viuen a Catalunya segueixen amb angoixa les notícies i imatges que els fan arribar les seves famílies, que continuen dins del país.

Un dels testimonis que ha parlat amb TV3 és Oleksandr Sadofyev, conegut com a Àlex. És un veí de Tàrrega que hi va arribar als 14 anys amb els seus pares.

De petit, havia viscut al bloc d'apartaments que ha estat bombardejat a la ciutat de Borodianka, al nord-oest de Kíiv. Ara, el bloc és un munt de runa.

"Tota la meva infància, allà. En aquest pis hi vaig viure els primers anys amb els meus pares i la meva àvia. Vaig sentir que ja no tinc on tornar. Ja està, s'ha acabat."

Segons diverses fonts, un centenar de persones van quedar atrapades entre la runa. La seva família, afortunadament, es va salvar.

Al bloc de pisos esfondrat hi vivia encara el seu tiet, que ara els informa sobre l'evolució de la invasió russa. De moment es volen quedar a Ucraïna, però cada dia són més els coneguts que en volen marxar.


Desconfiança entre familiars

L'Àlex explica que té diversos familiars russos que no es creuen res del que els expliquen de la guerra a Ucraïna: "No es creuen ni una paraula. Per ells, som nosaltres qui destruïm el nostre país. Nosaltres, Europa i els Estats Units".

Per això, demana que s'expliqui el conflicte sense censura.


Campanya solidària a Tàrrega

Aquesta setmana ja han arribat a Tàrrega diverses persones que fugen de la guerra i s'han instal·lat a casa de familiars. D'altres, però, no tenien on anar.

Davant la previsió que aquests casos augmentin, l'Ajuntament ha engegat una campanya solidària per facilitar que tothom qui vulgui pugui acollir a casa seva una persona o família ucraïnesa.

Des d'aquí, l'Àlex també ajuda com pot: "La meva intenció és sobretot aconseguir menjar infantil. He rebut molts missatges que diuen que els nens passen gana."

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut