La nau havia quedat encallada a poca distància de la costa, en un punt remot (Força Aèria Danesa/Comandament Artic/Reuters)

Un vaixell científic acaba desencallant el creuer de luxe atrapat a Groenlàndia

El creuer havia quedat atrapat en una zona fangosa al parc nacional Alpefjord, a milers de quilòmetres de distància de l'equip de rescat més pròxim

RedaccióActualitzat

Un vaixell d'investigació científica ha aconseguit desencallar, aquest dijous, el creuer de luxe que estava atrapat des de dilluns en un punt remot de Groenlàndia amb 206 persones a bord.

L'Ocean Explorer va quedar encallat en una zona fangosa al parc nacional Alpefjord, a uns 1.400 km al nord-est de la capital de Groenlàndia, Nuuk, i a més de 1.200 milles nàutiques de la nau de rescat més propera.

"Ens han alliberat amb èxit... estem absolutament eufòrics", ha explicat a l'agència Reuters Gina Hill, una passatgera australiana que va a bord del vaixell.

Segons la mateixa passatgera, el creuer s'ha inclinat cap a un costat durant l'operació i als passatgers no se'ls ha permès sortir.

Aquesta era el segon intent d'alliberament efectuat pels equips del vaixell Tarajoq, que és a la zona des d'aquest dimecres, malgrat que les primeres informacions apuntaven que no es podria fer arribar ajuda al creuer fins divendres.

El Tarajoq és una nau d'investigació científica propietat de l'Institut de Recursos Naturals de Groenlàndia.


Comunicat de l'empresa

L'Ocean Explorer serà conduït ara fins a un port, perquè es pugui avaluar si ha patit danys, mentre que els passatgers es traslladaran a casa, segons ha explicat l'empresa propietària de la nau, SunStone Maritime Group.

"Ningú ha resultat ferit, no s'ha contaminat el medi ambient i no hi ha cap ruptura del casc", ha assegurat SunStone en un comunicat.

La situció ha obligat a mobilitzar el Comandament Àrtic de l'exèrcit de Dinamarca (JAC) en coordinació amb altres forces, com ara la guàrdia costanera islandesa.

Dimarts, el cap d'operacions del JAC va qualificar la situació de preocupant i va advertir que la situació meteorològica podia ser desfavorable.

El parc nacional on havia quedat atrapada la nau és el més extens i el més septentrional del món.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut