Un turista mort en l'esfondrament d'una cova de gel a Islàndia

Un error en el recompte havia fet creure que hi havia dues persones més atrapades, però les autoritats han suspès la recerca quan s'ha confirmat que no hi quedava ningú

RedaccióActualitzat

Un esfondrament en una cova a la glacera de Breidamerkurjokull, al sud-est d'Islàndia, ha deixat una persona morta i una de ferida greu. Els turistes formaven part d'un grup de 23 persones que visitaven la cova, en un dels parcs naturals més populars de l'illa.

Les autoritats han descartat que hi hagi més persones atrapades al gel, tot i que un error en el recompte els havia fet creure que hi havia dues persones desaparegudes. Això ha mantingut actiu, durant hores, un dispositiu de recerca per localitzar-los.

Les víctimes estaven visitant la gruta acompanyats d'un guia aquest diumenge a la tarda, quan s'ha desprès una paret de la cova i ha deixat dues persones atrapades.

Una de les persones rescatades ha mort al lloc de l'accident i una altra ha estat trasllada en estat greu a l'hospital de Reykjavík, on l'han pogut estabilitzar.

Un centenar de persones han participat en les tasques de rescat. Els efectius han estat picant el gel a mà perquè no han pogut portar la maquinària a la glacera.

Les empreses de turisme que han firmat un contracte amb el parc estan autoritzades a organitzar excursions a coves de gel i passejades per les glaceres durant tot l'any. El grup feia una d'aquestes visites guiades i la majoria eren fora de la glacera quan es va ensorrar.

La glacera on s'ha produït l'accident és a prop de Jökulsarlon, un llac glaçat que és una de les atraccions turístiques més visitades d'Islàndia.

La cova està a la glacera de Breidamerkurjokull (Wikimedia Commons/Andreas Tille)

La cova no és gaire profunda, d'entre 3 i 5 metres, segons ha explicat una persona d'un grup que havia visitat la gruta 10 minuts abans de l'accident. El grup ha sentit un so molt fort quan ja tornaven, però no han sabut res de l'accident fins que han arribat a l'hotel. 

La policia ha obert una investigació.

La glacera és a prop del llac de Jökulsarlon, un dels més visitats pels turistes (Creative Commons/Kenneth Muir)

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut