Carles Puigdemont va pronunciar un discurs de poc menys de cinc minuts i es va fer fonedís (ACN/Jordi Borràs)

En llibertat el tercer mosso detingut per la fugida de Carles Puigdemont

Els Mossos d'Esquadra el van arrestar divendres a l'Alt Empordà, entre Figueres i Llançà

RedaccióActualitzat

Ha quedat en llibertat el tercer mosso d'esquadra detingut per col·laborar en la fugida de Carles Puigdemont després de l'acte de dijous a l'Arc de Triomf de Barcelona, després de tornar de l'exili. Ho ha anunciat l'advocat Gonzalo Boye, que ha assegurat que la seva detenció ha estat "il·legal" i sobre la base d'una denúncia "infundada".

Segons fonts policials, la detenció es va produir aquest divendres entre Figueres i Llançà, a l'Alt Empordà

Per la seva banda, els altres dos mossos d'esquadra detinguts ahir acusats d'haver ajudat Puigdemont a marxar ja han quedat en llibertat. Un d'ells hi va quedar ahir al vespre i l'altre, aquest divendres al migdia, després d'haver passat a disposició judicial als jutjats de Granollers.

Aquest segon mosso va ser detingut ahir a la tarda, a casa seva, a Sant Celoni, i ha passat la nit a la comissaria de les Corts de Barcelona. Ha quedat en llibertat sense mesures cautelars, però amb una causa oberta per encobriment.

A la sortida del jutjat, un cop ha quedat en llibertat, ha estat rebut per amics i familiars, i també l'expresident Quim Torra. El seu advocat, Gonzalo Boye, ha carregat durament contra el director dels Mossos, Eduard Sallent, i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, a qui ha acusat de no saber "què estan fent".

"[Els fets que se li imputen son] caminar juntament amb Carles Puigdemont. Igual que van fer totes les persones que eren a l'Arc de Triomf."

Boye també ha criticat que hagi passat la nit en dependències de la policia catalana, a la comissaria de Les Corts, i considera que es tracta d'una "venjança dels Mossos a un company seu".

Cotxe amb què Puigdemont va marxar de l'acte a l'Arc de Triomf
Cotxe amb què Puigdemont va marxar de l'acte a l'Arc de Triomf (Didac Sánchez)

El primer detingut nega tenir relació amb el cotxe blanc

El primer agent dels Mossos detingut va quedar en llibertat aquest dijous al vespre, després de passar a disposició judicial. Se l'acusa d'estar vinculat al cotxe blanc en què va marxar l'expresident de la Generalitat després de fer el discurs.

Tot i això, la seva advocada, Judit Rossell, ha explicat que el seu client no té aquest cotxe des de fa cinc anys. També ha negat que fos al lloc dels fet, al passeig de Lluís Companys de Barcelona.

L'agent, que va ser detingut a casa seva, porta dos anys de baixa del cos de Mossos, i la jutgessa l'acusa d'un delicte contra l'administració de justícia en modalitat d'obstrucció, és a dir, creu que va dificultar la detenció de Puigdemont.

 

ARXIVAT A:
PolicialCarles Puigdemont
Anar al contingut