Imatge genèrica dels serveis d'emergència atenent els ferits en el simulacre d'accident a Vallvidrera la matinada del 10 de novembre de 20…
Imatge genèrica dels serveis d'emergència atenent els ferits en el simulacre d'accident a Vallvidrera la matinada del 10 de novembre de 2015. (ACN)
Barcelona

Un simulacre amb 200 persones posa a prova la seguretat dels túnels de Vallvidrera

L'actuació ha pogut comprovar el pla d'autoprotecció i la coordinació amb els equips d'emergències

Actualitzat

Aquesta matinada, els túnels de Vallvidrera de Barcelona han protagonitzat un simulacre d'accident per verificar la seva seguretat. L'exercici ha consistit en la simulació d'un xoc frontal entre dos turismes i un incendi dels vehicles, amb 12 ferits de diversa consideració. Per fer més real l'escenari, s'ha simulat que l'accident passava a les 11 del matí, cosa que ha deixat diversos cotxes atrapats al túnel.

La simulació ha permès examinar diverses proves d'autoprotecció i la coordinació amb els equips d'emergències, dues qüestions importants segons Òscar Gasulla, director operatori del Túnel Cadí-Barcelona.

"Parlem d'unes intensitats de 30.000 vehicles de mitja diària i per tant, la gestió en quan als equips per accedir a l'atenció d'aquesta emergència és un dels factors més importants. La rapidesa amb l'atenció dels equips."

En total, han participat 200 persones. Els Bombers de la Generalitat i de Barcelona, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Sant Cugat del Vallès i la Protecció Civil de la Generalitat, han sigut els cossos d'emergència que han participat en el simulacre. A més, han col·laborat 40 voluntaris per fer de figurants.

L'objectiu principal del simulacre, segons la cap de Protecció Civil de Barcelona, ha estat dur a la pràctica amb el màxim realisme possible un cas d'emergència que permeti activar els diversos dispositius del Pla d'Autoprotecció, homologat per la Protecció Civil de Catalunya, cada 4 anys. Ara, un cop acabada l'actuació, els serveis implicats posaran en comú les actuacions i prendran mesures per millorar els possibles desajustos.

Anar al contingut