La pintura del segell és una al·legoria de la resistència ucraïnesa davant de Rússia

Un segell d'Ucraïna amb una obra de Banksy, símbol de la resistència davant Rússia

L'obra mostra un mural de l'artista britànic en una paret enderrocada a Borodianka, bombardejada al començament de la invasió russa

Als murs mig destruïts de la regió de Kíiv, hi van aparèixer diverses pintades reconegudes per Banksy el novembre passat i ara una d'aquestes ha arribat a un segell que ha emès el servei postal ucraïnès, coincidint amb el primer aniversari de la guerra.

L'obra triada de l'artista britànic mostra un nen derrotant un home vestit amb roba de judo, que s'entén que representa el president rus, Vladímir Putin, cinturó negre i gran aficionat a aquest esport. A la part inferior esquerra, s'hi han afegit les lletres en ciríl·lic "FCK PTN".

La pintura és una al·legoria de la resistència ucraïnesa davant d'una potència militar com Rússia.

"Pensàvem que seria la millor representació del que cada ucraïnès sent pel nostre enemic", ha dit el cap del servei postal d'Ucraïna, Íhor Smilianski, que s'ha referit al segell com un altre símbol "profètic" per als ucraïnesos.

Molts ucraïnesos han anat a l'oficina de correus a comprar el segell

A Kíiv s'han format cues a l'oficina principal de Correus per comprar el segell que "s'imprimeix en un moment històric", un any després del començament de la guerra, i que és una mostra del "suport a les forces armades ucraïneses", com ha dit Svetlana, una economista de 50 anys que s'ha acostat fins a Correus.

Banksy va pintar l'obra original a la ciutat de Borodianka, molt a prop de Kíiv, en un edifici arrasat per un bombardeig rus a l'inici de la invasió.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
ArtUcraïna
Anar al contingut