El policia no estava de servei, però va veure el nadó amb símptomes d'asfíxia i no va dubtar a intervenir

Un policia fora de servei salva la vida d'un nadó que s'estava ofegant al metro

L'excés de mucositat va provocar que el nadó, de només un mes, no pogués respirar
Redacció
TEMA:
Policia Nacional

Un agent de la Policia Nacional que estava fora de servei va salvar la vida, aquest dimarts al vespre, a un nadó de només un mes al metro de Barcelona.

El nadó es trobava amb els seus pares a l'estació d'Arc de Triomf quan va començar a tenir problemes d'asfíxia. Van alertar les persones del seu voltant i un vigilant de seguretat va agafar l'infant per treure'l a l'exterior.

En aquest moment va ser quan el policia els va veure i va identificar "clars símptomes d'asfíxia" en el nadó. Segons ha informat la mateixa policia en un tuit, l'agent el va treure ràpidament a l'exterior i li va fer la coneguda maniobra de Heimlich, que es fa servir quan una persona s'ennuega.  


L'agent va agafar el nadó i va demanar al vigilant que truqués al 112 per demanar assistència sanitària, i al mateix temps van trucar als serveis mèdics a través d'un altaveu.

Excés de mucosa

Tot apunta que la causa de l'ofegament hauria estat l'excés de mucosa, ja que quan el policia va practicar les maniobres de reanimació la criatura va treure una gran quantitat de mocs pel nas i per la boca.

Quan el policia la va veure, la nena tenia la pell blava, dificultat per respirar i la mirada perduda a causa de la falta d'oxigen. Però ràpidament va millorar, malgrat que tenia febre i molts mocs.

Finalment, va ser traslladada a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la van ingressar en observació.

La maniobra de Heimlich

Quan una persona s'ennuega s'acostuma a fer servir la maniobra de Heimlich per desencallar el conducte respiratori. Mentre que per a persones adultes la maniobra consisteix a pressionar el punt de sota l'estèrnum, per als nadons és molt diferent.

En el cas dels nadons primer cal colpejar l'esquena amb el palmell de la mà, i després girar-lo per pressionar també sota l'estèrnum, però només amb un parell de dits. De totes maneres, cal formació per portar a terme aquest tipus de maniobres. El policia que va salvar el nadó a l'estació d'Arc de Triomf tenia formació sanitària.

La maniobra de primers auxilis porta el nom de Heimlich perquè la va desenvolupar el doctor Henry Heimlich l'any 1974.

ARXIVAT A:
Salut Policia Nacional
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut