Imatge d'arxiu d'una exhibició aèria de l'exèrcit espanyol
Imatge d'arxiu d'una exhibició aèria de l'exèrcit espanyol (Flickr Ministeri de Defensa)

Un pilot espanyol mor en xocar en una exhibició aèria a Portugal 

L'aparell feia un vol acrobàtic amb una patrulla formada per sis Iàkovlev Iak-52

Un pilot ha mort i un altre ha resultat ferit en una col·lisió entre dues avionetes que participaven en un espectacle aeri a Beja, al sud de Portugal. 

Els dos pilots pertanyien a una patrulla acrobàtica anomenada Yak Stars, formada per pilots espanyols i portuguesos. La víctima mortal té nacionalitat espanyola i el pilot que està ferit és portuguès. El Faro de Vigo ha informat que la víctima mortal és el gallec Manuel Rey Cordeiro, pilot de Vueling. 

Segons ha informat la força aèria portuguesa, els dos pilots feien un exercici d'exhibició al Saló Aeronàutic de Beja amb sis avionetes volant de forma coordinada. En un moment determinat, una d'elles s'ha separat, ha començat a perdre altitud i després s'ha elevat i ha xocat amb un altre aparell enmig d'una gran fumera. 

L'aparell accidentat ha caigut fora del perímetre de la base aèria, mentre que el segon ha aconseguit aterrar a la pista. 

 

La patrulla pilotava Iàkovlev Iak-52, un petit aparell de disseny soviètic que es fa servir en molts exercicis d'entrenament i també en acrobàcies aèries. 

Encara no se sap per quina raó les dues avionetes han xocat en ple vol. El ministre de Defensa de Portugal ha assegurat que s'obrirà una investigació per determinar les causes exactes de la col·lisió. 

 

ARXIVAT A:
AeroportsPortugal
Anar al contingut