L'os Cachou al maig, quan li van posar el dispositiu de seguiment GPS
L'os Cachou al maig, quan li van posar el dispositiu de seguiment GPS

Un os ataca un poltre femella a Vielha i el Conselh Generau reclama mesures de compensació

Aquest cop, l'atac no l'ha fet l'os Goiat, sinó que ha estat obra del Cochau, a qui al maig se li va posar un dispositiu GPS

Actualitzat

El Conselh Generau d'Aran ha denunciat l'atac d'un os a un poltre femella al municipi de Vielha e Mijaran.

Són poc habituals i difícils de demostrar els atacs a bestiar equí com aquest d'ahir, que va matar un cavall de quatre mesos.

Aquest cop no ha estat obra de Goiat, autor de la majoria d'atacs a cavalls, sinó d'un altre mascle anomenat Cachou.
 

Fotografia del poltre mort (José Enrique Arró)

Els tècnics del Conselh ho han pogut comprovar gràcies al collaret GPS que se li va posar al maig, quan el van capturar per fer-ne el seguiment.

Gràcies a aquest dispositiu s'ha comprovat que l'os Cochau és "força depredador". Durant l'estiu ha atacat assentaments apícoles i cabres.

Segons el Conselh Generau d'Aran, fins ara només s'havien certificat atacs sobre equins de l'os Goiat, el qual ha depredat fins i tot eugues adultes.

Els moviments nocturns dels óssos són imprevisibles i el decalatge de la recepció del senyal del collar GPS fa molt difícil la protecció efectiva d'aquest bestiar.
 

Des del Conselh d'Aran demanen a la Generalitat que equipari les indemnitzacions que reben els ramaders aranesos per atacs d'ossos als de la resta de territoris veïns.

Per això, proposa la modificació del decret regulador dels procediments de compensació de danys i perjudicis causats a l'agricultura i la ramaderia per espècies animals protegides.

ARXIVAT A:
Medi ambient
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut