Quan un rusc es fa massa gran, es divideix i part de les abelles marxen per buscar fer-ne un altre (UnSplash/Rowan Heuvel)

Un núvol de milers d'abelles irromp a la cèntrica Times Square de Nova York

La policia compta amb un equip especialitzat que va retirar les abelles per traslladar-les a un lloc segur

Actualitzat

Milers d'abelles van irrompre al centre de Nova York, concretament a Times Square. Un eixam d'abelles voltava per la plaça dijous passat, fins que es va posar a la façana d'un dels edificis. La policia va haver d'acordonar la concorreguda plaça per poder retirar l'eixam.

Un equip especialitzat de la policia de la ciutat va retirar els insectes d'una manera controlada i sense perill, ni per a les persones ni per als animals, que van ser traslladats a una altra ubicació.

Una usuària d'Instagram, @mickmicknyc, va gravar el procés amb el mòbil; unes imatges espectaculars que s'han fet virals.

 

L'autora del vídeo, Michal Blanc, que és zoòloga, explica el perquè d'aquesta sorprenent situació a la ciutat.

"Hi ha hotels a la zona que tenen ruscos als terrats i quan un rusc es fa massa gran, es divideix. Aquestes abelles s'han quedat sense rusc i ara en busquen un altre."

Ella mateixa va trucar al 911 (telèfon d'emergències als Estats Units) perquè l'equip especialitzat que hi ha a la ciutat anés a recollir les abelles. 

En el seu vídeo també parla amb un vianant, a qui assegura que les abelles no li faran res, no el picaran, tot i que costi caminar a través del núvol d'insectes. "Són inofensives perquè no tenen cap rusc on protegir-se i no et picaran", diu, i afegeix que les abelles s'acabaran reunint en un punt per buscar un altre lloc on viure. 

I és el que va passar. Les abelles i el seu brunzit van sobrevolar la plaça i els seus edificis durant un quart d'hora fins que l'eixam es va posar en una façana. Allí, l'equip especialitzat en la retirada d'abelles les va poder recollir en caixes per portar-les a una nova ubicació.

Finalment, les abelles no van picar ningú. 

Les abelles són animals protegits, i la zoòloga recorda en el seu post que qualsevol persona que es trobi en una situació similar pot avisar i ajudar a preservar-les. 

No és la primera vegada que les abelles envaeixen Times Square. El 2021, l'equip especialitzat d'apicultors de la policia de Nova York va retirar 25.000 abelles de Times Square.

L'any 2018, van aspirar en un contenidor unes 30.000 d'abelles que s'havien posat sobre el tendal d'un carret de hot dogs. I un any abans, un eixam de milers d'abelles es va posar a l'ampit d'una finestra.

 

ARXIVAT A:
Viral Medi ambientEstats UnitsBiodiversitat
Anar al contingut