El braçalet d'or que s'exhibirà a Chichester
El braçalet pertany a l'època romana, al segle I dC (Chichester District Council)

Un nen que passejava el gos troba un braçalet d'or de l'època romana a Chichester

La peça s'exhibirà a partir del setembre al Museu Novium d'aquesta ciutat del sud d'Anglaterra

Rowan Brannan tenia 12 anys quan va trobar, de casualitat, una polsera romana d'or que ara, dos anys després, s'exhibirà al Museu Novium de Chichester, al sud d'Anglaterra. "Realment, la història demostra que mai saps què pots descobrir mantenint els ulls ben oberts quan ets fora!", com diu el regidor Adrian Moss, cap del Consell de Districte de Chichester.

El noi havia sortit a passejar el gos amb la seva mare, Amanda, i va descobrir l'objecte a terra, a la ciutat on viu, Bognor Regis, en una zona anomenada Pagham.

El van fer arribar a l'Ajuntament i a partir d'allà van començar les indagacions, fins que es va confirmar que la troballa era romana, probablement datada al segle I dC.


Una peça que ajudarà a explicar l'època romana

A partir del 10 de setembre, la troballa es mostrarà al Museu Novium de Chichester, a deu quilòmetres de distància d'on va ser trobada. El museu l'ha adquirit amb el suport de l'Arts Council, una agència pública que treballa per a la cultura.

A diferència de la majoria de joies de l'època romana, aquest tipus de polsera seria d'un home. Es creu que era un "honor de batalla", probablement com a recompensa a un militar per la seva valentia i servei. Descrita com una peça excepcional pel museu, la polsera és d'un tipus relativament rar a la Gran Bretanya romana, sobretot perquè està feta d'or.

"En millorar la col·lecció actual del museu amb aquesta important troballa, podem oferir una explicació més completa del districte de Chichester durant l'època romana, dins de les nostres exposicions permanents", ha dit Adrian Moss, des del Consell de Districte.

Els responsables del museu també han destacat que queda garantit que la peça sigui accessible per a futures investigacions.

 

ARXIVAT A:
ArqueologiaRegne Unit
Anar al contingut