El llibre, de 88 pàgines, va impressionar els bibliotecaris
El llibre, de 88 pàgines, va impressionar els bibliotecaris (Ada Community Library)

Un nen de 8 anys cola un llibre fet per ell en una biblioteca i es converteix en un èxit

El director de la biblioteca, als Estats Units, explica que de seguida es van adonar que era un llibre únic i han concedit a l'autor, anomenat Dillon, el premi al millor novel·lista jove

Elisenda Rovira OlivéActualitzat

En Dillon és un nen de 8 anys que ha escrit llibres des que en tenia 5. Sempre havia volgut que una de les seves obres formés part del catàleg d'una biblioteca. I després d'acabar el seu últim llibre, va idear una estratègia infal·lible per aconseguir-ho: portar-lo ell mateix a la biblioteca on va habitualment.

"Va pensar que hauria d'amagar el llibre del personal de la biblioteca; per això va amagar-se'l contra el pit en entrar a l'edifici, tapant-lo amb les mans, i li va trobar un lloc als prestatges de contes il·lustrats, on creia que havia d'anar", explica al 324.cat per correu electrònic Alex Hartman, el director de la biblioteca de Lake Hazel, a la ciutat de Boise, la capital de l'estat d'Idaho, als Estats Units.

Després va explicar a la seva família el que havia fet amb el llibre, la qual va contactar amb la biblioteca per assegurar-se que no se'n desfarien. "Era una preocupació sense fonament, perquè un cop el personal de la biblioteca va poder localitzar el llibre -les lletres escrites a mà al llom els van donar pistes- va quedar clar que era una peça especial", diu el director.


El llibre, de 88 pàgines, es titula "The Adventures of Dillon's Crismis" i l'ha signat com a Dillon His Self. És una història il·lustrada sobre les aventures d'un nen que posa una estrella que explota a l'arbre de Nadal i viatja cap a Acció de Gràcies i el Pol Nord.

Un cop el van trobar, diversos membres del personal, inclòs el bibliotecari que compra llibres il·lustrats per als infants, van revisar el llibre i va quedar clar que es mereixia un espai a la col·lecció. Llavors, la biblioteca va demanar permís a en Dillon i la seva la família per afegir oficialment el llibre al préstec de la biblioteca, etiquetar-lo, posar-hi un codi de barres i catalogar-lo oficialment.

"Em va impressionar la qualitat del llibre i l'esforç i la creativitat que va esmerçar a crear-lo", diu Hartman. El bibliotecari va decidir demanar l'opinió a un dels lectors més empedreïts que coneix:

"Vaig portar el llibre a casa per llegir-lo amb el meu fill de 6 anys, Cruzen. Tal com et pots esperar del fill d'un bibliotecari, ha llegit milers de llibres, però va dir que el d'en Dillion era un dels llibres més divertits que havia llegit mai."

Hartman reconeix que de tant en tant rep propostes d'autors perquè incloguin els seus llibres al seu catàleg, però és el primer cop que rep una proposta així, d'un llibre tan únic i, especialment, d'un escriptor que el col·loca directament a la prestatgeria.

Tant els va agradar el llibre d'en Dillon que li van concedir el Premi al Millor Novel·lista Jove.

La biblioteca va concedir a l'autor el premi al Millor Novel·lista Jove
La biblioteca va concedir a l'autor el premi al Millor Novel·lista Jove (Ada Community Library)

La televisió local va explicar l'anècdota i el llibre es va fer tan popular, que molta gent va voler demanar-lo en préstec i la història va arribar a mitjans d'àmbit nacional. Ara mateix, hi ha 69 persones en llista d'espera per llegir-se'l.

ARXIVAT A:
CulturaInfància
Anar al contingut