La gerra, que va quedar feta miques, serà restaurada (Hecht Museum's staff)

Un nen de 4 anys trenca sense voler una gerra de 3.500 anys d'antiguitat en un museu d'Israel

La peça estava exposada sense cap vidre ni protecció, seguint la política del centre de mostrar les troballes arqueològiques "sense obstacles"

RedaccióActualitzat

Visita accidentada en un centre d'art i arqueologia d'Israel; un nen de 4 anys que estava passejant pel Museu Hecht, a la ciutat de Haifa, va trencar accidentalment, fa uns dies, una gerra de 3.500 anys d'antiguitat.

Els responsables del centre han informat que la peça datava de l'edat de bronze, entre els anys 2200 i el 1500 aC, i que era originari de la regió de Canaan, a la costa mediterrània oriental.

La gerra, que en el seu moment es feia servir per transportar productes com oli d'oliva o vi, havia estat descoberta sencera i en perfecte estat, un fet bastant rar en la recuperació d'aquest tipus d'objectes de ceràmica.

La peça estava exposada prop de l'entrada del museu, sense cap vidre ni protecció, seguint la política del centre de mostrar les troballes arqueològiques "sense obstacles".

La gerra estava exposada sense barreres ni proteccions (Hecht museum)

Els pares del nen han explicat que van quedar en xoc després de l'incident. Diuen que el seu fill "va estirar lleugerament la gerra", ja que tenia "curiositat per saber què hi havia a dins". En veure la trencadissa i després de calmar el nen, van avisar ràpidament el guàrdia de seguretat.

La direcció del museu, que està situat als terrenys de la Universitat de Haifa, al nord del país, ha reaccionat amb comprensió davant d'un fet que consideren clarament "accidental" i que no serà denunciat:

"Hi ha casos en què els objectes d'exhibició es fan malbé intencionadament i aquests casos es tracten amb gran severitat, inclosa la implicació de la policia."


Ara han encarregat a un especialista en conservació la restauració de la gerra trencada. Asseguren que la peça tornarà a ser al seu lloc en poc temps i que tenen la intenció de continuar amb la seva tradició d'exposar els articles, sempre que sigui possible, "sense barreres ni parets de vidre".

Fins i tot han convidat el nen a tornar amb la seva família en una propera visita organitzada.

ARXIVAT A:
ArqueologiaIsraelMuseus
Anar al contingut