Una excursionista morta i un altre de desaparegut pel temporal a Mallorca

Aquest dijous, els Bombers de Mallorca i la Guàrdia Civil reprenen la recerca

RedaccióActualitzat

Els Bombers de Mallorca i la Guàrdia Civil reprenen aquest dijous la recerca de l'excursionista britànic desaparegut dimarts a la serra de Tramuntana durant el fort episodi de tempestes. El dispositiu es reiniciarà amb la incorporació de mitjans d'immersió per arribar als gorgs i als punts de més profunditat.

Aquest dimecres la recerca es va centrar als voltants del torrent de Pareis, al municipi d'Escorca, on els equips de rescat van trobar el cos sense vida d'una excursionista britànica de 26 anys desapareguda dimarts a la nit, durant el fort episodi de tempestes que hi va haver a l'illa. La noia viatjava amb el mateix grup de l'home que es continua buscant.

Els Bombers de Mallorca i la Guàrdia Civil van rescatar dimarts a la nit deu persones, però en van quedar dues més per trobar: l'excursionista trobada morta aquest dimecres i un home que continua desaparegut.

Les condicions meteorològiques van obligar els equips de rescat a aturar les tasques durant unes hores al migdia. Al vespre es va suspendre la recerca, que s'ha reprès aquest dijous amb la incorporació de mitjans d'immersió. Els equips de cerca han buscat l'home desaparegut a la platja de sa Calobra, on desemboca el torrent, i aquest dijous també se cercarà en els gorgs i punts més profunds del torrent.

Sembla que els excursionistes, sorpresos per la crescuda sobtada del torrent a causa de les fortes pluges, van ser arrossegats per l'aigua, va apuntar el sergent dels Bombers de Mallorca, Hugo Mata, al programa "Tot es mou". Segons Mata, van ser els mateixos excursionistes rescatats, que no anaven equipats, qui van alertar que havien perdut dos membres del grup.

Els equips d'emergència van rescatar 10 persones dimarts (Guàrdia Civil)

El torrent de Pareis, a la serra de Tramuntana, és un espai habitual per als aficionats a l'excursionisme i el senderisme.

Les autoritats balears han insistit les últimes hores a demanar precaució pel temporal.


Fortes tempestes i alertes per pluja i vent

Dimarts el temporal va ser especialment dur sobre la serra de Tramuntana. A Estellencs, per exemple, van arribar a caure-hi fins a 100 litres per metre quadrat en poca estona.

De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a les Balears ha emès alertes per pluges intenses a totes les illes en les pròximes hores.

Aquest mateix temporal s'està fent notar a Catalunya des de dimarts, especialment a les comarques tarragonines i a Ponent.

ARXIVAT A:
Illes Balears
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut