Un mort i sis desapareguts en el naufragi d'un iot de luxe a Sicília per un tornado

Entre els desapareguts hi ha el magnat tecnològic britànic Mike Lynch i el president del banc Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer

Redacció/AgènciesActualitzat

Una persona ha mort i sis més estan desaparegudes a Itàlia després que el iot de luxe en què viatjaven s'ha enfonsat a causa d'un tornado a la costa de Porticello, a Sicília, aquest dilluns a la matinada. L'embarcació duia dotze passatgers i deu tripulants.

La tripulació d'un vaixell proper ha trobat alguns supervivents del iot en un bot salvavides i els han pujat a bord. En total, la guàrdia costanera ha rescatat amb vida quinze persones, entre les quals un menor. Vuit persones han hagut de ser traslladades a l'hospital. 
 


Els equips de rescat han trobat l'embarcació a 49 metres de profunditat i els submarinistes miren de confirmar si els sis desapareguts, quatre britànics i dos nord-americans, han quedat atrapats a les cambres del iot.

Aquest dilluns les feines de recerca no han donat resultats perquè la presència de mobiliari ha impedit l'accés dels submarinistes a la zona on hi ha les cabines. 

Els treballs s'han reprès aquest dimarts i les feines són complicades perquè només poden participar-hi dos submarinistes alhora. A més, els especialistes només disposen d'uns deu minuts d'immersió per actuar, segons ha explicat el portaveu dels bombers, Luca Cari. 

L'escenari, segons ha afegit Cari, recorda al del creuer Costa Concordia, enfonsat parcialment el 2012 i d'on van haver de rescatar més de 30 cossos. "És difícil avançar pels obstacles i els espais tan reduïts", ha detallat. 
 

El magnat Mike Lynch, entre els desapareguts

Entre els desapareguts hi ha el propietari del vaixell, el magnat tecnològic britànic Mike Lynch, juntament amb la seva filla de 18 anys. Fa poc va ser absolt de frau als Estats Units per la venda de la seva firma de programari, Autonomy, a l'empresa Hewlett-Packard (HP) per 11.000 milions de dòlars el 2011.

L'empresari britànic Mike Lynch és una de les persones desaparegudes en el naufragi (Reuters)

Lynch és una de les figures més influents del sector tecnològic al Regne Unit. De fet, alguns l'anomenen el "Bill Gates britànic". 

Entre els desapareguts també hi ha el president del banc Morgan Stanley International, Jonathan Bloomer, i l'advocat Chris Morvillo, del bufet Clifford Chance, i la seva dona.

Per altra banda, la dona Lynch és una de les 15 persones que han pogut rescatar amb vida. L'única víctima mortal que han trobat fins ara era el cuiner del vaixell. 
 

Investigació oberta

L'embarcació, anomenada Bayesian, tenia 56 metres d'eslora, navegava sota bandera anglesa i era propietat d'un grup de turistes. En el moment de l'accident es trobava a mar obert, però a prop del port, quan s'ha vist sorpresa per aquest tornado, que l'ha bolcat i enfonsat.

El iot de luxe enfonsat davant la costa de Sicília, en una imatge d'arxiu (EFE/EPA/Oficina de premsa de Perini Navi)

Segons la reconstrucció dels fets, els turistes dormien a les cabines quan la forta tempesta va colpejar el iot i el pal del veler, de 75 metres d'altura, es va trencar. Les fortes ràfegues de vent van empènyer el vaixell a inclinar-se cap a un costat i finalment es va enfonsar.

La Fiscalia de la ciutat de Termini Imerese ha obert una investigació per esclarir els fets.

ARXIVAT A:
Itàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut