Imatge promocional d'"Un minut estroboscòpica" (Antònia Font)

"Un minut estroboscòpica", el primer single d'Antònia Font en vuit anys

La banda mallorquina treu nou disc i té previst fer una desena de concerts en dos anys
Paula Florit Gomila Actualitzat
TEMA:
Música

"Un minut estroboscòpica". Així es diu el nou single d'Antònia Font, que el grup ha estrenat aquest divendres.


Des que van anunciar el seu retorn -després de la separació del grup el 2013-, els seus seguidors esperaven aquest llançament. Una cançó en què Antònia Font torna a la seva essència i que forma part del nou disc que es publica l'any que ve i que presentaran a la propera edició del Festival Primavera Sound, a Barcelona.

La cançó s'ha publicat a les plataformes de streaming aquesta matinada, però el moment de pols estel·lar, com dirien ells, ha estat el llançament del videoclip d'"Un minut estroboscòpica", a les 10 en punt, al seu canal de Youtube.

Aquesta és la tornada de la nova cançó:

"Aixec la mar com un llençol

d'arenes blanques i cians

i rep ses forces ondulants

de tots ets oceans.

Aixec la mà com un llençol

de veles blanques nuclears

i veig un cosmos arreglat

de plantes i animals."

 

Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon


Vuit anys separats

Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon feia 8 anys que no s'enfilen junts a un escenari. El grup es va dissoldre el 2013 després de setze anys en actiu i nou discos.

Sobre aquell moment i la decisió de separar-se, Joan Miquel Oliver, en una entrevista de Ricard Ustrell al Planta Baixa de TV3, ha explicat:

"Aquesta feina, si no hi poses il·lusió, si no t'aixeques es dematí amb ganes d'agafar sa guitarra, millor que no ho facis."

Durant els anys que han estat separats, han mantingut el contacte. "Cada cert temps, ens reuníem i sopàvem. Ho pagàvem amb els diners del primer disc", asseguren.

Aquí pots veure l'entrevista sencera:

El 2018 ja va fer una actuació excepcional per participar en el Concert per la Llibertat d'Expressió a Palma. Una actuació que, diuen, els va marcar i els va animar a plantejar-se el que ja és una realitat: el retorn d'Antònia Font.

Quan van decidir tornar a treballar junts, expliquen que tot i que tenien clar que volien fer-ho, es van haver de posar d'acord en el com. Finalment, van trobar la fórmula: un disc nou i 10 concerts en dos anys. Per ara, ja en tenen programats dos: a Barcelona i a Mallorca.

Sobre el nou disc, Oliver explica que el va crear després d'estar tres o quatre dies al llit "com si estigués malalt", per reflexionar i tornar a trobar "quina és l'essència d'Antònia Font".

Què vindrà després? "No val la pena pensar-hi, ara", diuen.

 

 

ARXIVAT A:
Música Illes Balears
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut