Hinsdale, a New Hampshire, ha rebut una herència milionària (Wikimedia Commons/John Phelan)

Un milionari en secret deixa la fortuna a un petit poble de New Hampshire

Geoffrey Holt va deixar prop de 4 milions de dòlars d'herència a Hinsdale, de 4.000 habitants

RedaccióActualitzat

Geoffrey Holt feia de vigilant d'un parc de cases mòbils a Hinsdale, a New Hampshire, on vivia de forma modesta. A casa, amb pocs mobles, no hi tenia ni tele ni ordinador. Portava una camisa gastada i es desplaçava sobre un petit tractor dels que serveixen per tallar la gespa i gairebé no sortia de la ciutat, on va arribar el 1968.

Els veïns de Hinsdale no es podien imaginar que els deixaria una herència de 3,8 milions de dòlars, uns 3,5 milions d'euros, procedents de fons d'inversió. Quan va tancar el molí on treballava de capatàs, fa més de vint anys, va començar a invertir els seus estalvis i queda clar que ho va fer amb encert.

"Geoffrey vivia molt senzillament i no necessitava gaire", ha explicat el seu amic Edwin Smokey Smith. Un dia li va comentar que les inversions que tenia anaven millor del que imaginava. "Li vaig dir que es recordés de la ciutat de Hinsdale i sembla que li va arribar més del que jo m'esperava", ha dit a Associated Press.


A banda de les inversions, li interessaven els llibres d'història i la música clàssica.

La seva germana, Alison Holt, de 81 anys, que viu a la ciutat californiana de Laguna Woods, ha explicat que Geoffrey tenia dislèxia i que això li va portar alguns problemes amb el seu pare, que era professor. "Crec que Geoff va sentir com si estigués decebent el meu pare i els diners eren una manera de competir", ha dit a la CBS.

De jove, es va casar i es va divorciar poc després. Al parc de cases mòbils vivia amb una dona, que va morir fa sis anys. No va tenir fills.


Com es repartiran els diners

Geoffrey Holt va morir el 6 de juny, als 82 anys.

S'encarregarà dels diners que va deixar la New Hampshire Charitable Foundation, que repartirà uns 150.000 dòlars anuals d'interessos entre les organitzacions que demanin subvencions, amb la indicació que s'han d'utilitzar en educació, salut, cultura i oci de la ciutat.

L'administradora, Kathryn Lynch, ha advertit que Hinsdale "farà servir els diners deixats de manera molt frugal, com ho va fer el Sr. Holt".

Entre els 4.000 veïns d'aquesta ciutat, han començat a sorgir algunes idees, com comprar una màquina de vot electrònic o arreglar el rellotge de l'Ajuntament.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut