L'actor Matthew Perry va morir a 54 anys per un abús de ketamina
L'actor Matthew Perry va morir a 54 anys per un abús de ketamina

Un metge acusat per la mort de Matthew Perry es declara culpable

El doctor Mark Chávez col·laborava amb un altre metge, Salvador Plasencia, perquè la ketamina arribés a l'actor

RedaccióActualitzat

Un dels dos metges acusats per la mort sobtada de Matthew Perry, l'octubre del 2023, s'ha declarat culpable al tribunal de districte de Los Angeles, als Estats Units. Mark Chávez, de 54 anys, "va acceptar declarar-se culpable d'un càrrec de conspiració per distribuir ketamina i va signar un acord de culpabilitat", segons ha informat el Departament de Justícia.

El metge ha quedat en llibertat, després de pagar 50.000 dòlars de fiança. També ha hagut de lliurar el passaport i ha quedat apartat de la medicina.

"Està acceptant la responsabilitat. Està fent tot el que està a les seves mans per cooperar, per ajudar en aquesta situació, i està totalment penedit", ha dit l'advocat Matt Binninger, que porta la defensa de Chávez.

Cinc detinguts

Fa dues setmanes, cinc persones de l'entorn de Perry van ser detingudes per formar part d'una xarxa clandestina de tràfic de ketamina. L'estrella de "Friends" va morir a 54 anys per "efectes aguts de la ketamina" que li van fer perdre el coneixement i es va ofegar en un jacuzzi, segons l'autòpsia.

La justícia nord-americana els va acusar d'haver-se aprofitat de l'actor per enriquir-se a costa dels seus problemes d'addicció.

Un altre metge, Salvador Plasencia, està acusat d'haver comprat ketamina a Mark Chávez i d'haver-la revenut, per molt més, a Matthew Perry. Jasveen Sangha, sobrenomenada "la reina de la ketamina", està acusada d'haver proporcionat a l'actor la dosi que el va matar. Tots dos s'han declarat innocents.

El doctor Mark Chavez passava la ketamina al doctor Salvador Plasencia, segons les proves aportades al tribunal de Los Angeles
El doctor Mark Chávez passava la ketamina al doctor Salvador Plasencia, segons les proves aportades al tribunal de Los Angeles (Reuters)

L'assistent personal de Perry, Kenneth Iwamasa, que va admetre haver injectat la ketamina a Perry, i el suposat intermediari que va dir que la va obtenir a través de Sangha, s'han declarat culpables dels càrrecs que han hagut d'afrontar.

El judici està previst per a l'octubre.


Accés a la ketamina

La implicació d'aquests metges en el cas ha posat el focus en les relacions tòxiques que algunes celebritats de Hollywood mantenen amb els metges responsables de la gestió de les seves addiccions.

Matthew Perry prenia ketamina de manera supervisada com a part de les sessions de teràpia per a la depressió, però quan se li va negar un augment de la dosi, l'actor va tornar a caure en l'addicció, a la tardor del 2023, segons la Fiscalia federal, i va recórrer a mètodes il·legals.

"Em pregunto quant pagarà aquest imbècil", deia un missatge de Plasencia a Chávez, que s'ha revelat.

Un funcionari de l'agència antidroga nord-americana es va referir a Salvador Plasencia i Mark Chávez com a metges "sense escrúpols" que "violaven el jurament hipocràtic".

L'actor havia reconegut públicament dècades d'abús de drogues i alcohol, fins i tot durant els anys que va interpretar Chandler Bing a l'exitosa sèrie de televisió dels anys 90 "Friends".

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCinemaDroguesSèries
Anar al contingut