L'home va ingressar a la presó el mateix dia que s'aprovava l'amnistia (David Zorrakino/Europa Press)

Un manifestant condemnat per agressió, empresonat el dia de l'aprovació de l'amnistia

Abel Mora es podria beneficiar de la llei per evitar els tres anys i nou mesos de presó per l'agressió el 2018 a un home que duia la bandera espanyola

Redacció/AgènciesActualitzat

Els Mossos van detenir dijous de la setmana passada la primera persona empresonada per una protesta del Procés que es podria beneficiar de l'amnistia, que està pendent de sortir publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) per entrar en vigor.

Abel Mora estava en cerca i captura des de feia mesos i la policia el va detenir el mateix dia que es va aprovar la llei, que segons les previsions d'Alerta Solidària el podria beneficiar.

Fonts penitenciàries han confirmat que Mora va ingressar dijous mateix a Brians 2 per complir una sentència de l'any 2021 que el condemna a tres anys i nou mesos de presó per agredir un home que portava una bandera espanyola després d'un acte convocat per Jusapol l'any 2018.

El Tribunal Suprem va declarar ferma la sentència ara fa set mesos.

Alerta Solidària col·labora amb l'advocada d'ofici que exerceix la defensa de l'empresonat, que és membre del moviment anarquista de la capital catalana i compta amb un grup de suport que està estudiant la possibilitat de demanar-ne l'excarceració quan la llei d'amnistia es publiqui al BOE i entri en vigor.

A més del cas de Mora, l'amnistia pot abastar centenars d'encausats, alguns amb penes que impliquen l'ingrés a la presó, però per ara tots segueixen en llibertat, encara que són diversos els que tenen ordres de detenció pendents.


Agressió al metro

Segons la sentència, l'acusat va agredir un home que viatjava al metro de Barcelona amb una bandera espanyola després de participar, el 10 de novembre del 2018, en una manifestació convocada per l'associació sindical de la Policia Nacional.

La resolució judicial sosté que el condemnat i una altra persona que no ha pogut ser identificada, que havien participat en una protesta contra la manifestació de Jusapol, van seguir la víctima fins a l'estació de metro de la plaça Urquinaona de Barcelona.

Segons manté la sentència, un cop a l'interior de l'estació, el company de Mora va esperar que l'home es trobés a la vora de les escales per propinar-li una "forta empenta" per l'esquena, que va fer que la víctima caigués rodant fins a picar de cara contra el terra.

Els manifestants, segons manté el Suprem, es van posar d'acord per cometre l'agressió i assegurar-se la fugida, moguts pels seus "postulats independentistes de tall anarquista".

Arran de l'agressió, la víctima va patir diverses lesions que van necessitar tractament quirúrgic consistent en sutura i cura tòpica, per la qual cosa la sentència obliga el condemnat a indemnitzar-lo amb 9.000 euros.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàAmnistia
Anar al contingut