Fotografia de l'agent de la Policia Nacional infiltrat amb uniforme

Un jutjat desestima la querella contra el policia infiltrat en moviments socials a Barcelona

L'agent hauria mantingut relacions sexuals i sentimentals amb almenys vuit dones del moviment social, que van denunciar-lo després d'una investigació periodística

El jutjat d'instrucció 21 ha desestimat la querella interposada per vuit dones que denunciaven que un policia nacional va mantenir relacions sexuals amb elles, i fins i tot de parella, mentre estava infiltrat en diversos moviments socials a Barcelona.

Les afectades, defensades legalment per Irídia i la CGT, van presentar una querella pels delictes de tortura o contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets, entre d'altres.

Segons la interlocutòria d'arxivament, els delictes sexuals no van existir, perquè en tot moment hi va haver consentiment de les noies

Ara, la causa arribarà a l'Audiència Provincial, on les acusacions confien que se'ls doni la raó i s'ordeni investigar el cas.

"L'ús de les relacions sexoafectives com a mitjà per aconseguir informació i generar una profunda sensació de vexació, humiliació i dolor, no es pot passar per alt", reclamen des de la defensa, a més de remarcar que aquest mecanisme el va emparar l'administració pública, perquè l'home era funcionari.

Les lletrades de la defensa van explicar les bases de la querella a les portes de la Ciutat de la Justícia (ACN/Irídia)

La defensa sosté que si la identitat de l'home amb el qual aquestes dones havien tingut relació era del tot fictícia, tampoc pot ser real el consentiment per mantenir-hi relacions sexuals o sentimentals.

En un comunicat, Irídia i la CGT expliquen que es tracta d'un cas de "maltractaments policials amb component sexual" que "creua totes les línies vermelles" en "no respectar els drets a la intimitat, la vida privada, la llibertat d'associació i reunió o la llibertat d'expressió de les afectades; ni tampoc els de les persones del seu entorn".

A més, critiquen el ministre Grande-Marlaska per haver tancat files amb la Policia Nacional i recorden que la llei només empara infiltracions policials en casos de terrorisme, crim organitzat i tràfic d'estupefaents, circumstàncies que no concorren en els col·lectius afectats.

El cas el va destapar al gener la Directa, que uns mesos abans ja havia fet pública una altra infiltració policial.


Infiltrat amb "una camaleònica adaptació estètica"

El policia va mantenir durant més de dos anys la seva identitat encoberta sota el nom fictici de Dani Hernández Pons, en moviments socials de Sant Andreu i Barcelona i al moviment sindical entre el maig del 2020 i l'octubre del 2022.

La identitat que es va construir era sota el nom de Daniel Hernández Pons (La Directa)

L'agent s'hi hauria introduït el juny del 2020 a través de La Cinètika, centre social ocupat del passeig de Fabra i Puig de Barcelona, i s'hi hauria adaptat ràpidament gràcies a una "camaleònica adaptació estètica".

L'agent de policia s'hauria infiltrat a través del centre ocupat La Cinètika de Barcelona

El jove, que tenia 31 anys i es feia dir Daniel Hernández Pons, es va definir com a anarquista, i es va convertir en habitual en mobilitzacions com trobades per impedir desnonaments o en els talls de la Meridiana.

També en les manifestacions en protesta per l'empresonament de Pablo Hásel el febrer del 2021, a més de festes, trobades nocturnes i concerts.

Durant aquest temps, segons la investigació periodística, va mantenir relacions sexuals i sentimentals amb almenys 8 dones, d'aquests entorns socials i sindicals, dues de les quals com a parella.

ARXIVAT A:
JudicialPolicia Nacional
Anar al contingut