Els primers casos denunciats es van arxivar perquè havien prescrit (CCMA)

Un jutge investiga l'exdirector de l'Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals

El jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha admès a tràmit la denúncia de la Fiscalia contra Gómez per un delicte d'abús sexual i un delicte continuat d'abusos sexuals

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Lleida investiga l'exdirector de l'Aula de Teatre de Lleida, Antonio Gómez, i dues altres exresponsables del centre pel cas d'abusos sexuals que s'hi va denunciar.

Segons ha avançat el diari Ara i ha pogut confirmar TV3, el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida ha admès a tràmit la denúncia de la Fiscalia contra Gómez per un delicte d'abús sexual i un delicte continuat d'abusos sexuals mentre que la causa contra les exdirectores del centre, Mercè Ballespí i Mireia Teixidó, és per un delicte continuat d'omissió del deure d'impedir delictes.

Les primeres denúncies sobre aquest cas no van tirar endavant perquè quan es van conèixer ja havien prescrit, però el documental de "El sostre groc", d'Isabel Coixet, que en parlava, va propiciar que l'Ajuntament de Lleida comuniqués a la Fiscalia que hi havia més víctimes d'abusos els casos de les quals no havien prescrit.   

L'any 2018, un grup de nou dones van presentar una denúncia contra dos professors seus per abusos sexuals que s'havien comès entre els anys 2001 i 2008, quan elles eren adolescents. Era massa tard. Per por, per vergonya, perquè van trigar molt de temps a entendre i pair el que havia passat, la denúncia va arribar quan el cas ja havia prescrit, i es va arxivar.

"El sostre groc", guanyador del Premi Gaudí 2023 al millor documental, demostra la importància de visibilitzar aquests casos.

Les seves protagonistes, en recollir el guardó, van fer un emotiu i colpidor discurs.


Pots veure el documental aquí:

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclista
Anar al contingut