El jersei cremat i tacat de Kurt Cobain i la seva guitarra subhastats a Nova York
New York

Un jersei tacat i cremat de Kurt Cobain, la peça de roba més cara mai subhastada

El jersei que el líder de Nirvana que va dur en el mític concert "Unplugged" a l'MTV el 1993, s'ha venut per 334.000 dòlars

Actualitzat

Una jaqueta de Kurt Cobain s'ha venut pel preu rècord de 334.000 dòlars en una subhasta al Hard Rock Cafe, de Nova York.

És un jersei, d'un verd esvaït, amb una cremada de cigarret i tot tacat, que Cobain va dur el 1993, fa 26 anys, en un mític concert de Nirvana a l'MTV "unplugged", mesos abans de la seva mort, als 27 anys.

Kurt Cobain amb el jersei subhastat en el concert MTV "Unplugged" de 1993

El director de la casa de subhastes Julien's, que l'ha venut aquest cap de setmana, Darren Julien, considera aquesta peça el "Sant Greal" de Kurt Cobain

"Això és molt important, per mi, és el "Sant Greal" de Kurt Cobain, perquè és la peça de roba més important que va vestir mai. Kurt va crear el look grunge, ell no es vestia per actuar amb roba de xou. Per tant, aquest jersei, un jersei que va comprar en una botiga de segona mà, fet als anys 60, molt usat, tenia moltes taques i cremades de cigarret. I realment s'hi veien molt les taques i les cremades, i ell se'l va posar en la que, jo crec, és la seva actuació més important."

 

La cremada i les taques són molt visibles, i precisament per això la jaqueta és icona del grunge.


La jaqueta del cantant, que es va suïcidar l'any següent d'aquest concert que va servir per crear l'album "Unplugged", és un dels jerseis més famosos de la història de la música. Ara, s'ha convertit en la peça de roba més cara de la història venuda en una subhasta, tenint en compte que Julien's va oferir la mateixa nit uns 700 efectes personals d'icones musicals com Michael Jackson i Elvis Presley.

Cobain havia comprat la jaqueta en una botiga de segona mà amb taques i cremades

La peça, de la marca Manhattan, de punt acrílic i moher, ha estat autentificada per una carta que Julien's ha publicat a les xarxes socials, firmada per Courtney Love, la que aleshores era la seva parella. Love va donar el jersei a Jackie Farry, que va fer de llevadora de la filla que van tenir Cobain i Love, Frances Bean Cobain.

 

Un altre dels objectes de Cobain subhastats són la seva guitarra Fender Mustang, dissenyada per a esquerrans i personalitzada en color turquesa, que es va vendre per 340.000 dòlars amb una carta de Courtney Love en què explica que era un dels instruments preferits del líder de Nirvana.

ARXIVAT A:
MúsicaCultura
Anar al contingut