Un intens atac d'Ucraïna amb centenars de drons causa el primer mort a la regió de Moscou

L'exèrcit rus ha aconseguit abatre la majoria d'aparells, que han arribat a 9 regions, un pas més en l'estratègia d'Ucraïna per perjudicar Rússia dins del seu propi territori

Redacció/AgènciesActualitzat

El règim de Vladímir Putin ha aconseguit mantenir Moscou i les grans ciutats de Rússia al marge de la guerra iniciada per la invasió d'Ucraïna, però aquest dimarts això s'ha acabat.

Ha estat per un atac amb desenes de drons que l'exèrcit ucraïnès ha llançat aquesta matinada a 9 regions de Rússia, entre les quals la de Moscou, i la majoria han estat abatuts.

Però uns quants han aconseguit fer mal: és el que ha passat a Ràmenskoie, una ciutat a poques desenes de quilòmetres al sud-est de Moscou, on han impactat en edificis d'habitatges.

Edifici afectat per l'impacte d'un dron, aquest dimarts a Ràmenskoie, al sud-est de Moscou (Reuters)

Primera víctima mortal de la guerra a Moscou

Com a conseqüència d'aquest atac, uns quants habitatges han quedat força malmesos i una dona de 46 anys ha mort, la primera víctima mortal d'un atac ucraïnès en el que portem de guerra.

Segons les autoritats russes, han abatut un total de 144 drons a les 9 regions, 72 a la regió de Briansk, a la frontera amb Ucraïna, 20 a la regió de Moscou i 52 en 7 regions més.

No han especificat quants drons no han aconseguit abatre, però extrapolant els que s'han escapat a la zona de Moscou, el nombre total de drons llançats podria aproximar-se als 200.

Edifici afectat per l'impacte d'un dron, aquest dimarts a Ràmenskoie, al sud-est de Moscou (Reuters)

Espai aeri civil afectat per l'atac

Alguns han afectat zones aeroportuàries, i de fet tres dels quatre aeroports de Moscou han estat tancats durant 6 hores, i gairebé 50 vols que hi anaven s'han hagut de desviar.

És un pas més en l'estratègia d'Ucraïna per perjudicar Rússia a dins del seu propi territori, i un d'exitós, ja que ha aconseguit fer arribar desenes de drons a zones molt allunyades de la frontera.

El portaveu del govern de Putin, Dmitri Peskov, ha assegurat que l'atac amb drons d'aquesta nit, que ha qualificat de "terrorista" és una mostra que cal continuar amb l'"operació militar especial" contra Ucraïna:

"No hi ha marge perquè els atacs nocturns a barris residencials es puguin associar amb l'acció militar, de manera que el règim de Kíiv continua demostrant la seva naturalesa."

Atac similar de Rússia contra Ucraïna

Peskov, però, no ha explicat si els milers de míssils i drons que ha llançat l'exèrcit rus de nit a zones residencials a Ucraïna i han matat milers de persones, eren accions militars o d'una altra naturalesa. 

De fet, aquesta mateixa nit de l'atac ucraïnès, Rússia n'ha llançat un de similar sobre Ucraïna, tot i que més modest, amb almenys 46 drons kamikazes Shahed, i l'exèrcit ucraïnès afirma que n'ha abatut 38.

En tot cas, aquest dimarts l'exèrcit rus ha fet servir la retòrica victoriosa habitual en un comunicat en el qual ha admès implícitament que s'ha vist incapaç d'interceptar a la frontera la majoria de drons ucraïnesos. 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut