Lleida

Un institut de Lleida prohibeix els mòbils als alumnes de primer i segon d'ESO

L'Institut Torre Vicens no permet el mòbil ni a classe ni tampoc al pati després de detectar incidents provocats per insults entre alumnes a través del WhatsApp

RedaccióActualitzat

L'Institut Torre Vicens de Lleida ha prohibit que els alumnes de primer i segon d'ESO entrin al centre amb el mòbil. La mesura s'aplica des de la tornada de les vacances de Nadal per afavorir l'atenció a classe i la convivència. S'hi havien detectat alguns incidents per l'enviament d'insults entre alumnes per WhatsApp.

Amb aquesta decisió del claustre, l'Institut Torre Vicens de Lleida fa un pas més respecte a la majoria de centres que no permeten l'ús del mòbil a les aules o als passadissos, però que no prohibeixen dur-lo al centre. La mesura té el suport de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del centre. Ho explica Chus Castro, cap d'estudis de l'institut: "Són alumnes molt petits, que els costa treballar en els hàbits de concentració i notem que el mòbil els dispersa molt. A més, notem que a les hores d'esbarjo, als patis, en lloc de conviure, d'estar jugant o d'estar parlant, s'aïllen amb el mòbil."

Des d'aquest institut lleidatà asseguren que els estudiants ho estan complint de manera generalitzada. A alguns no els agrada, però altres ho troben raonable. El Departament d'Ensenyament recomana l'ús del mòbil a l'aula com a eina pedagògica. Els instituts de la demarcació de Lleida no tenen un criteri unificat sobre l'ús dels mòbils al centre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut