Un institut de Lleida prohibeix els mòbils als alumnes de primer i segon d'ESO

L'Institut Torre Vicens no permet el mòbil ni a classe ni tampoc al pati després de detectar incidents provocats per insults entre alumnes a través del WhatsApp
Redacció Actualitzat

L'Institut Torre Vicens de Lleida ha prohibit que els alumnes de primer i segon d'ESO entrin al centre amb el mòbil. La mesura s'aplica des de la tornada de les vacances de Nadal per afavorir l'atenció a classe i la convivència. S'hi havien detectat alguns incidents per l'enviament d'insults entre alumnes per WhatsApp.

Amb aquesta decisió del claustre, l'Institut Torre Vicens de Lleida fa un pas més respecte a la majoria de centres que no permeten l'ús del mòbil a les aules o als passadissos, però que no prohibeixen dur-lo al centre. La mesura té el suport de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes del centre. Ho explica Chus Castro, cap d'estudis de l'institut: "Són alumnes molt petits, que els costa treballar en els hàbits de concentració i notem que el mòbil els dispersa molt. A més, notem que a les hores d'esbarjo, als patis, en lloc de conviure, d'estar jugant o d'estar parlant, s'aïllen amb el mòbil."

Des d'aquest institut lleidatà asseguren que els estudiants ho estan complint de manera generalitzada. A alguns no els agrada, però altres ho troben raonable. El Departament d'Ensenyament recomana l'ús del mòbil a l'aula com a eina pedagògica. Els instituts de la demarcació de Lleida no tenen un criteri unificat sobre l'ús dels mòbils al centre.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut