Un incendi destrueix l'interior del Parlament de Sud-àfrica

Hi ha una persona detinguda, però la policia encara no hi ha presentat càrrecs en contra per l'incendi, sinó per robatori

Actualitzat

Un incendi ha destruït part del Parlament sud-africà, a la capital legislativa del país, Ciutat del Cap. L'incendi ha afectat parts senceres del sostre de l'edifici.

El foc no ha provocat cap víctima, però deixa molta sensació de pèrdua perquè afecta un dels emblemes del país just l'endemà que la ciutat acomiadés un dels últims símbols de la lluita contra l'apartheid, l'arquebisbe Desmond Tutu.

El president del país, Cyril Ramaphosa, ha dit consternat davant l'edifici encara en flames que "mentre les investigacions continuen, cal estar units com a nació en la tristesa per la destrucció de la llar de la nostra democràcia".

Les primeres investigacions apunten que el foc s'hauria originat en la part més antiga de l'edifici, l'antiga Assembla, un espai que es va inaugurar el 1884. Després, les flames s'han estès fins a la cambra baixa del Parlament.

La policia ha detingut una persona dins el recinte parlamentari; però, de moment, només li imputen càrrecs de "violació de domicili i robatori".

El foc ha començat a la part més antiga de l'edifici del parlament, construït al segle XIX
El foc ha començat a la part més antiga de l'edifici del Parlament, construït al segle XIX (EFE/Stringer)

Tot l'edifici ha patit greus danys provocats per les flames, el fum i per l'aigua que els bombers han llançat per acabar amb el foc.

El fet que gran part de les sales de l'edifici continguin decoració de fusta i profusió de tapissos i grans cortinatges ha ajudat, segons els bombers, a l'expansió de les flames.

El foc provocat per l'incendi es podia veure des de tota la ciutat (EFE/Stringer)
El foc provocat per l'incendi es podia veure des de tota la ciutat (EFE/Stringer)

Aquest és el segon incendi que afecta el Parlament de Sud-àfrica aquest any: al març, es va declarar un foc que es va poder controlar ràpidament.

Un mes després, a l'abril, el foc va arrasar un edifici emblemàtic de Ciutat del Cap, la Biblioteca Jagger, i va destruir més de 750.000 llibres i manuscrits antics.

 

ARXIVAT A:
IncendisÀfrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut