L'incendi declarat al Priorat ha cremat unes 17 hectàrees de vegetació

Extingit l'incendi al Priorat que ha obligat a confinar la Figuera i la Vilella Baixa

El foc ha afectat unes 17 hectàrees de l'espai natural protegit del Pas de l'Ase, a la serra de Montsant

RedaccióActualitzat

Els Bombers han extingit aquest dilluns l'incendi que es va declarar diumenge a primera hora de la tarda a la serra de Montsant, al Priorat, i que ha cremat unes 17 hectàrees. Les dotacions que han estat revisant el perímetre i treballant en punts calents ja s'han retirat.


El foc ha començat aquest diumenge cap a dos quarts de quatre de la tarda en una zona boscosa propera al refugi Leandre Lerín, a la Figuera. Es tracta d'una zona de difícil accés i les flames han avançat fins a dalt de la carena, una zona més plana, i s'ha propagat en direcció nord-oest.

El foc, que està a només un quilòmetre de la població, és ben visible des de la Figuera (Stéphanie Pérez) (Stéphanie Pérez)

S'ha ordenat el confinament dels nuclis de la Figuera i la Vilella Baixa, i, segons ha informat Protecció Civil, s'ha enviat una alerta geolocalitzada als mòbils dels veïns afectats. El confinament s'ha aixecat pocs minuts abans de les set de la tarda, un cop els Bombers han aconseguit estabilitzar el foc.

 

Els bombers han prioritzat el flanc dret per evitar que la marinada l'obrís cap a la Figuera i Cabacés. Així és com s'ha pogut contenir el cap del foc amb els camps i la carretera T-730.

El foc, alimentat per la vegetació seca, ha generat focus secundaris al cap i al flanc esquerre. 

L'incendi ha afectat unes 17 hectàrees. Segons els Agents Rurals, gran part de la superfície es troba dins l'espai natural protegit del Pas de l'Ase.

L'incendi de la Figuera, a la serra de Montsant, en una imatge aèria (Agents Rurals) (Agents Rurals)

L'incendi ha provocat una gran columna de fum que era visible des de diversos punts del Priorat.

Segons l'alcalde de la Figuera, Josep M. Porqueres, el foc està a 1 km de distància del poble.

147 efectius dels Bombers, amb 42 dotacions terrestres i 12 mitjans aeris han treballat durant tota la tarda per aturar l'extensió del foc.

Des de l'Ajuntament de la Figuera s'ha alertat que les basses del Priorat estan en nivells baixos d'aigua a causa de la sequera. Els helicòpters dels Bombers han carregat aigua de la piscina municipal.
 

Afectacions al trànsit

El foc ha obligat a tallar diversos trams de quatre carreteres comarcals de la zona afectada. Són la T-730 de la Figuera i l'enllaç amb la T-714, la T-702 entre la Bisbal de Falset i Cabacés, la T-732 entre el Molar i el Lloar i la T-712 entre Gratallops i el Lloar.

Durant gairebé tres hores, els veïns de la Figuera i la Vilella Baixa han hagut de confinar-se dins de casa (3Cat)

 

 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut