El foc ha aixecat una gran columna de fum
El foc ha aixecat una gran columna de fum (3Cat/Pau Fernández)

Controlat l'incendi en un polígon de Polinyà, que obliga a confinar-lo

El foc ha començat en una indústria química i, en un primer moment, també s'han confinat els municipis de Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda

RedaccióActualitzat

Un incendi ha cremat de matinada en una indústria química del polígon Ca n'Humet, a Polinyà. El foc s'ha originat a l'empresa Barnastock, dedicada a l'emmagatzematge de productes químics, i ha afectat cinc naus d'una sola empresa, tres de les quals han quedat completament afectades, segons els Bombers. No hi ha hagut danys personals.

El foc, que s'ha pogut controlar cap a les 2 del migdia, ha cremat productes tòxics, inflamables i corrosius. Hi han arribat a treballar més de 50 dotacions de Bombers. Ara en queden una quarantena de dotacions i vuitanta efectius, que treballen per controlar el risc químic a la zona i una petita fuita d'amoníac que s'ha produït.

A la tarda, els Bombers han aconseguit eliminar l'afectació al medi ambient exterior de l'empresa i treballen encara per buidar les aigües d'extinció del foc i les aigües contaminades. 

Durant la nit es mantindrà un dispositiu dels bombers actiu amb set dotacions per controlar els punts calents o qualsevol possible revifada del foc dins del recinte industrial. 

Tot i que la situació està controlada, es manté una línia de confinament perimetral de seguretat al voltant de l'empresa afectada entre els carrers Vilacinca, Pintor Casas i Joan Miró. 

 

Sirenes i alarmes de risc químic

A les quatre de la matinada de divendres s'ha activat el PLASEQCAT en fase d'emergència i han sonat les sirenes de risc químic i les alertes al mòbil de Protecció Civil, que ja ha rebaixat el pla en fase d'alerta.


S'han sentit diverses explosions. El foc s'ha propagat ràpidament per les naus i ha provocat grans flames i una gran fumera a la zona que es podia veure a molta distància.

L'incendi s'ha declarat de matinada (3Cat/Pau Fernández )

Ordre de confinament 

Des de primera hora del matí s'ha aixecat el confinament dels dos nuclis urbans de Polinyà i de Santa Perpètua de Mogoda, però encara es manté el confinament del polígon. A Ca n'Humet hi treballen prop de 3.500 persones i hi ha unes 200 empreses de diferents sectors. 

L'alcalde de Polinyà, Javier Silva, ha reconegut en una entrevista al 3Cat que ha estat "una nit molt complicada" i ha recordat els treballadors del polígon que de moment no poden accedir a la zona i que, per tant, "no poden venir a treballar".

A la zona hi treballen 56 dotacions de bombers (ACN/Bombers)

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 390 trucades arran de l'incendi. 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut