La nau on s'ha originat el foc ha quedat completament arrasada per les flames (Bombers)
La nau on s'ha originat el foc ha quedat completament arrasada per les flames (Bombers)

Estabilitzat l'incendi que ha cremat una empresa de dissolvents a Montornès del Vallès

Protecció Civil ha activat el Plaseqcat, el Pla Especial d'Emergència del Sector Químic, durant quatre hores i mitja per les flames

Actualitzat

Els Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció d'un incendi que s'ha declarat en una empresa de dissolvents de pintura al carrer Antonio Machado de Montornès del Vallès. L'incendi ha obligat a activar el Plaseqcat, el Pla Especial d'Emergència del Sector Químic, durant quatre hores i mitja per les flames.

El foc ha afectat completament una illa amb diverses naus. Tres de les naus s'han vist afectades per les flames i una quarta pels efectes del fum i les altes temperatures.

Cap a la mitjanit, els bombers han anunciat que l'incendi ha quedat estabilitzat però que seguien amb les tasques d'extinció des de l'exterior, a les naus on encara hi havia flama.

L'avís del foc s'ha rebut pocs minuts abans de les set del vespre i, no hi havia treballadors a l'interior de la nau.

 

Segons les primeres informacions, el foc ha començat en uns dipòsits i bidons que contenien líquid inflamable i han afectat els palets del pati exterior. Després, les flames han afectat l'interior de la nau.

Les flames i la columna de fum de l'incendi eren visibles des de quilòmetres de distància
Les flames i la columna de fum de l'incendi eren visibles des de quilòmetres de distància (CCMA/ Víctor Prats)

Fins al lloc s'hi han arribat a desplaçar 23 dotacions de bombers (dues autoescales, deu camions d'aigua i cinc vehicles lleugers de coordinació i comandament), entre les quals efectius del Grup de Suport Operatiu.

L'Ajuntament de Montornès ha demanat a la població que no s'acosti al lloc de l'incendi per deixar treballar els equips d'extinció.

Durant la tarda s'ha activat el pla Seqcat i s'ha aconsellat als veïns de les empreses afectades que no sortissin de casa i tinguessin les finestres tancades, per evitar inhalar el fum dens de l'incendi, que podia ser tòxic. A un quart de dues de la matinada, l'alerta ha estat desactivada.

Bombers treballant en l'extinció del foc
Bombers treballant en l'extinció del foc

A banda dels bombers, a la zona treballen efectius dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques i de la Policia Local.


En aquest vídeo es poden sentir explosions provocades pel foc:


L'incendi ha obligat a tallar de forma temporal la circulació dels trens de Rodalies entre les estacions de Mollet Sant Fost i Montmeló. Passades les nou dl vespre, s'ha restablert la circulació dels trens.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut