Les flames han arribat a tocar de l'autopista AP-7, que ha estat tallada en tots dos sentits durant una hora i mitja (CCMA)

Controlat l'incendi a Agullana que va obligar a tallar el trànsit de l'AP-7 i l'AVE

El foc, que els Bombers han pogut controlar aquest diumenge a primera hora de la tarda, ha afectat una zona agrícola i forestal d'unes 31 hectàrees
Redacció Actualitzat

Controlat l'incendi d'Agullana, a l'Alt Empordà, que aquest dissabte va obligar a tallar l'autopista AP-7 i la circulació dels trens de la línia d'alta velocitat entre Figueres i el Pertús. 

Els Bombers asseguren que ja no hi ha punts calents, però amb la tramuntana prevista aquest diumenge a la tarda, hauran de revisar el perímetre.

Segons els Agents Rurals, el foc ha afectat 31 hectàrees, 16,5 de forestals i 12,6 d'agrícoles, a tocar de l'AP-7. L'autopista va quedar tallada durant dues hores d'Agullana fins a Campmany, entre les sortides 1 i 3. Els vehicles es van desviar cap a l'N-2 fins que es va restablir la circulació. 

La circulació dels trens d'alta velocitat també es va poder restablir dissabte al vespre.

Segons informen els Bombers, el foc ha cremat en una zona agrícola i forestal i va començar a prop de la carretera GI-500. Hi han treballat 33 dotacions de Bombers, de les quals 9 aèries. El foc va quedar estabilitzat cap a la set de la tarda de dissabte.


De moment no se sap quin ha estat l'origen del foc, que els Agents Rurals investiguen.

Llaunes i altres objectes a terra, al punt on ha començat l'incendi (CCMA)

Segons han explicat els responsables dels treballs d'extinció, el vent va impulsar les flames en direcció a l'autopista --que estava tallada-- i això va afavorir que l'haguessin pogut estabilitzar.

També han treballat en l'extinció les ADF i la pagesia amb tractors que han llaurat preventivament els camps del flanc dret, per evitar el risc que les flames progressessin cap a la muntanya.

Les flames d'aquest incendi eren ben visibles des de la Jonquera:

El pla Alfa de risc d'incendi forestal estava aquest dissabte en el nivell 3 (perill molt alt) en 26 municipis de l'Alt Empordà i tres municipis del Baix Empordà.

 

A la Catalunya Nord també hi ha diversos focs actius que han començat aquest dissabte a Ortafà, Vilallonga dels Monts i Ribesaltes, al Rosselló. 

Aquests nous incendis a la Catalunya del Nord se sumen al que dijous va començar a cremar al peu del Canigó i divendres els Bombers dels Pirineus Orientals van donar per estabilitzat.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut