Pacients en un hospital de campanya al Centre Internacional de Conferències de Wuhan
Pacients en un hospital de campanya al Centre Internacional de Conferències de Wuhan

Un xinès de 91 anys, la persona més gran que es cura del coronavirus

El coronavirus suma 813 morts amb un augment en les últimes 24 hores com no ho havia fet fins ara

RedaccióActualitzat

Un home de 91 anys ha rebut l'alta aquest divendres en la província xinesa de Hubei després de superar el coronavirus. Es tracta d'un cas excepcional, ja que és la persona més gran que es cura del virus, una patologia notablement agressiva en persones d'edat avançada.

L'ancià, de cognom Wang, va entrar el 23 de gener a l'hospital de la ciutat de Yichang per una infecció en els pulmons d'origen desconegut. La ciutat és a la regió de Hubei, la mateixa província on hi ha Wuhan, l'àrea més afectada del país pel coronavirus.

El centre mèdic va confirmar que l'home tenia la malaltia, però 15 dies després, aquest divendres, 7 de febrer, va rebre l'alta mèdica. "Estic molt feliç d'estar curat", el pacient ha agraït així als serveis mèdics la seva eficiència.

"Vull agrair a tot el personal mèdic el seu tractament i a les organitzacions, en tots els nivells, per la seva preocupació i atenció"

Aquest pacient és una referència per al tractament d'altres afectats. Els mitjans xinesos han difós el cas i asseguren que reforça la confiança de la societat en les institucions sanitàries.

 

La mortalitat del virus

La xifra de morts pel coronavirus a la Xina ha augmentat en les últimes 24 hores com no ho havia fet fins ara en un sol dia. S'hi han afegit 86 persones més, que eleven dissabte el balanç a 722 víctimes mortals. Les persones contagiades ja són més de 34.000.

A més, hi ha hagut els dos primers morts no xinesos. Són un ciutadà dels Estats Units i un altre del Japó. Tots dos a Wuhan, epicentre del brot. En aquesta ciutat, amb 11 milions de persones confinades, s'ha fet palès el malestar amb el govern xinès després de la mort del metge que va donar l'alarma inicial d'una possible epidèmia.

Els metges són els que tenen més risc d'infectar-se perquè estan en contacte permanent amb els malalts. El cas d'un metge xinès infectat per un dels seus pacients s'ha viralitzat a les xarxes socials. Explica amb un vídeo dins de l'hospital la manca d'informació que tenen per tractar els malalts. Tot i el contagi massiu argumenta que trobaran una solució al brot del coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut