Un gos mor a Sant Vicenç dels Horts atacat per un grup de senglars
Un porc senglar, en plena zona urbana a Barcelona

Un gos mor en un carrer de Sant Vicenç dels Horts atacat per un grup de senglars

L'amo del gos denuncia el perill que els senglars representen per als vianants perquè cada vegada s'acosten més a zones urbanes

Actualitzat

Un veí de Sant Vicenç dels Horts ha fet públic que dissabte passat un grup de senglars va matar el seu gos mentre passejaven a tocar d'una zona residencial del poble a prop de casa seva

Segons el seu relat, estaven passejant amb la seva dona, el seu fill de 4 anys i el gos de la família quan de sobte va aparèixer un senglar que anava directament cap al nen.

Els pares van agafar el nen d'una revolada i van fugir corrents del lloc. El gos es va quedar sol i va fer front als senglars, que en un moment ja eren mitja dotzena.

L'home va anar a casa seva per avisar la policia local i agafar alguna cosa per foragitar els senglars, però quan va tornar a ser a lloc, els animals ja havien marxat i el gos estava molt malferit. Amb l'ajuda d'altres veïns el van dur a una clínica veterinària però no el van poder salvar.


Cada cop més i més agosarats

Aquest veí de Sant Vicenç dels Horts s'ha queixat que els senglars s'acosten cada vegada més a les zones urbanes i posen en perill la integritat de les persones i animals que hi viuen.

La proliferació dels porcs senglars s'ha convertit en un maldecap per a les ciutats situades a prop d'espais naturals. En el cas de Barcelona, no és estrany veure grups de senglars furgant en els contenidors d'escombraries dels barris que freguen Collserola.

El senglar adult és un animal molt territorial i pot reaccionar amb molta ferocitat si se sent atacat o si s'envaeix el seu espai. El seu pes i corpulència, la seva velocitat i el seus potents ullals el converteixen en un animal molt perillós quan ataca.

Les administracions han posat en marxa diverses iniciatives per intentar reduir la població de senglars dels boscos catalans, des de batudes de caça controlades fins a programes d'esterilització. Fa pocs, el Departament d'Agricultura va anunciar que compensaria els caçadors gironins amb 50 euros per cada senglar abatut.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut