Els carrers i places d'Haro, gairebé deserts
La Rioja

Policia i Guàrdia Civil vigilen que es compleixi l'aïllament a Haro pel coronavirus

La Rioja pren mesures dràstiques després que hi hagués 60 contagis en un funeral fa dues setmanes a Vitòria: 39 dels casos es concentren a La Rioja, sobretot a Haro, on s'han aïllat illes de cases senceres

Actualitzat

El nombre de casos de coronavirus a Espanya se situa aquest dissabte en 430. Els casos identificats estan associats a focus de contagi ja coneguts.

Una comunitat petita d'extensió i població, La Rioja, és curiosament la tercera en nombre de casos registrats després de Madrid i el País Basc. A La Rioja hi ha comptabilitzats 39 casos positius per coronavirus. Segons ha explicat la consellera de Salut de La Rioja, Sara Alba, el 82% dels positius estan concentrats a les localitats d'Haro i Casalarreina i tenen el mateix origen. Hi ha sis persones hospitalitzades.

El ministeri de Sanitat ha confirmat que un gran nombre de persones es van encomanar el virus fa un parell de setmanes durant un funeral a Vitòria. Molts dels contagiats són membres d'una mateixa família i també tindrien relació amb 25 casos positius més registrats a la província d'Àlaba. El ministeri està fent seguiment detallat de l'evolució de la malaltia en aquest grup.

Segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, per evitar que el virus es propagui en aquest focus important d'infecció "s'han pres mesures dràstiques i difícils", com posar en quarantena "illes de cases senceres" d'un petit barri d'Haro. Simón ha assegurat que el risc de transmissió del virus en aquest grup és gran, ja que són persones que han mantingut "un contacte molt estret" amb malalts de coronavirus.


 

Les auroritats han pres mesures dràstiques per mirar de frenar els contagis (Raquel Manzanares/EFE)

La policia i la Guàrdi Civil patrullen pels carrers

En aquestes dues poblacions s'hi ha desplegat un dispositiu policial per assegurar que les mesures de prevenció es compleixen. Segons la delegada del govern a La Rioja, la població ha de complir les normes de contenció preventiva del coronavirus i no descarta "mesures excepcionals o sancions si aquestes no es respecten".

Pedro Simón ha condemnat els episodis de discriminació que ha patit un grup religiós a Torrejón i ha demanat "no estigmatitzar" cap col·lectiu o grup de població pel coronavirus. La Federació d'Entitats Evangèliques d'Espanya ha denunciat un "assetjament mediàtic ferotge" sobre els pastors i els fidels d'esglésies evangèliques de Torrejón de Ardoz i casos greus de discriminació a diverses persones per la seva religió.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut