Una cria d'hipopòtam nan
Moo Deng és una cria d'hipopòtam nan de dos mesos (X/Khao Kheow Open Zoo)

Un fenomen viral explotat: Moo Deng, la cria d'hipopòtam nan a qui no deixen ni dormir

El zoo, fins i tot, ven samarretes i pantalons amb la imatge d'aquest hipopòtam, a qui també utilitza per promocionar-se i guanyar visitants a través de les xarxes socials

RedaccióActualitzat

Una cria d'hipopòtam està atraient la mirada de tots els visitants del zoo Khao Kheow Open de Tailàndia. Es tracta de la Moo Deng, una femella d'hipopòtam nan que només té dos mesos.

Moltes persones han vist i compartit les seves imatges a les xarxes socials, que s'estan fent virals i s'estan convertint en un gran reclam. Hi ha imatges seves menjant, banyant-se, bramant o caient, quan feia les primeres passes.


El problema és que, en alguns casos, els visitants del zoo han travessat una línia vermella i li han llançat objectes i aigua per tal que la criatura no s'adormi i així seguir enregistrant-ne tots els moviments. 


El director del zoo, Narongwit Chodchoi, ha dit al portal de notícies The Nation que no es pot acceptar aquesta actitud per part dels visitants, que maltracten l'animal:

"Aquests comportaments no són només cruels, sinó que també són perillosos. Hem de protegir els animals i assegurar-nos que estan segurs i còmodes en aquest entorn."

Segons el director, a més, s'han instal·lat al recinte diverses càmeres de videovigilància i ha advertit que podria emprendre accions legals contra els autors de les agressions.


Un fenomen viral, explotat també pel zoo 

El zoo de Khao Kheow, a 110 quilòmetres de Bangkok, ha doblat els visitants des que la Moo Deng va néixer, el juliol passat.

I, de fet, també estan aprofitant la fama de la Moo Deng per promocionar el zoo. A les xarxes socials, comparteixen diàriament tota mena de fotografies del petit animal mostrant el seu dia a dia i, fins i tot, ofereixen marxandatge de l'hipopòtam, amb samarretes i pantalons amb la imatge de l'hipopòtam. 

@khamoo.andthegang ฮิปโปตัวเล็กดุมาก #hippo #ขาหมูแอนด์เดอะแก๊ง ♬ เสียงต้นฉบับ - ขาหมู แอนด์เดอะแก๊ง


La Moo Deng també protagonitza cada dia tota mena de mems i il·lustracions on els usuaris fan paròdia de l'animal. 


Fins i tot, alguna marca, com Sephora Tailàndia, ha volgut aprofitar la fama de l'hipopòtam per promocionar algun dels seus productes de maquillatge:

 

Una espècie en perill d'extinció

Els hipopòtams nans (Choeropsis liberiensis) són una espècie en perill crític d'extinció, originària de l'Àfrica occidental. Es calcula que en queden menys de 3.000 exemplars en plena natura

La seva població ha disminuït a causa de la pèrdua d'hàbitat, la caça furtiva i les guerres regionals. 

És una criatura nocturna de bosc i, per això, es fa difícil estudiar-lo en estat salvatge. La seva introducció en zoològics va començar a principis del segle XX, amb l'objectiu de preservar aquesta espècie. 

 

ARXIVAT A:
Viral Maltractament animal
Anar al contingut