James Charles, el "youtuber" de la polèmica, arriba a la gala dels premis de la música Billboard, l'1 de maig passat, a Las Vegas (Reuters)

Un famós "youtuber" cau en desgràcia per "trair" la seva mentora a la xarxa

James Charles, un "influencer" de maquillatge, perd més de 2 milions de subscriptors en poques hores
Irene Vaqué Actualitzat
TEMA:
Xarxes socials

Es diu James Charles, està a punt de fer 20 anys i és una celebritat a YouTube, on milions de persones han seguit els seus vídeos sobre maquillatge. Ara, però, ha caigut en desgràcia i ha tingut una pèrdua de subscriptors fulminant: en 24 hores en va perdre un milió, i els dies següents, gairebé tres. Segons alguns mitjans, és un descens rècord a la plataforma. De tota manera, el seu canal encara compta amb 13,4 milions de subscriptors.

Quin és el motiu d'aquesta caiguda sobtada? És el vídeo que la que fins ara era la seva mentora, la també "youtuber" i "influencer" Tati Westbrook, ha publicat acusant James Charles de deslleialtat i de jugar amb la sexualitat d'altres persones. Curiosament, el canal de Westbrook ha guanyat 4 milions de subscriptors en una setmana, i ja en té més de 10 milions.

La gota que va fer vessar el got

Tot es va destapar quan James Charles va promocionar un producte vitamínic d'una empresa competidora de Tati Westbrook que s'anomena Halo Beauty. A la "youtuber" no li va agradar gens i això va ser la gota que va fer vessar el got després d'un seguit de comportaments que havien posat Westbrook en alerta.

La disculpa del jove maquillador, en forma de nota en una "story" d'Instagram, és a dir, una imatge efímera, no va servir per a res. Tati Westbrook va decidir trencar la relació amb ell i va publicar un vídeo en què explica la pèrdua de confiança en James Charles i parla clar sobre el que ella veu com una falta de respecte.

Westbrook lamenta no només la seva falta de suport al llarg del temps, sinó que el cèlebre "youtuber", que és obertament gai, hagi buscat favors sexuals aprofitant la fama: "Has utilitzat la fama i els diners per jugar amb les emocions de la gent, amenaçant d'arruïnar-los i avergonyir-los, i ho has fet perquè actuïn sexualment a favor teu, fins i tot si són heterosexuals. Saps que això no està bé, tinguis l'orientació sexual que tinguis." I afegeix amb contundència que "és una merda que els perseguirà la resta de la seva vida".


Al vídeo, aquesta assessora d'imatge i empresària, de 37 anys, comenta que es dedica a això "no només per diners" i remarca el fet que les línies de bellesa continuïn confiant en ella.

El penediment de James Charles

Després del dard en forma de vídeo de la seva mentora, James Charles va publicar un vídeo de disculpa amb els seus seguidors i també amb Westbrook i el seu marit. "Sé que soc un model per a molta gent. Em sap greu decebre'ls a ells, però, sobretot, a dues persones que han estat referents per a mi", afirma en un missatge sense el maquillatge que lluu habitualment.

"M'han estat lleials i els he traït", admet el "youtuber", que també reconeix que Tati Westbrook l'ha tractat sempre com un fill i que el va avisar que posava en perill la seva carrera aprofitant-se de la seva situació per tenir relacions sexuals.

 


Més enllà del debat a les xarxes sobre el que ha passat, les reproduccions que sumen les publicacions demostren l'interès per aquest afer. Els vídeos d'aquests "influencers" tenen més de 47 i 45 milions de visualitzacions.

 

 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut