Visió artística de com quedarien els habitatges guanyadors a Mart

Construeixen amb una impressora 3D un habitatge per a astronautes a Mart

AI SpaceFactory s'emporta el mig milió de dòlars de premi en un concurs convocat per la NASA
Xavier Duran Actualitzat
TEMA:
Ciència

Fer una casa amb materials que es poden trobar a Mart i una impressora 3D. Aquest era el repte que van haver d'afrontar durant quatre dies els equips participants en un concurs convocat per la NASA.

El  3D-Printed Habitat Challenge es va celebrar a primers de maig. I els vencedors van ser AI SpaceFactory, de Nova York, que va construir l'habitatge a partir d'un biopolímer amb basalt, biodegradable i reciclable. El premi, mig milió de dòlars.

AI SpaceFactory es defineix com "una agència de disseny arquitectònic i tecnològic multiplanetari", pensat tant per a la Terra com per a l'espai. I així celebrava el premi en el seu compte de twitter.

 

 

Aquest repte forma part dels Centennial Challenges que la NASA va instituir el 2005 per implicar el públic en el desenvolupament de tecnologies avançades. I així explica l'objectiu:

"El programa ofereix premis que incentivin la generació de solucions revolucionàries a problemes d'interès per a la NASA i per a la nació. El programa vol descobrir innovacions a partir de fonts diverses i no tradicionals".

I que no es tracta d'un simple joc ho demostren les proves superades. Les construccions van ser sotmeses al fum, per demostrar que estaven ben segellades. I a proves d'impacte, com la pressió d'una excavadora per comprovar la seva fortalesa.

Aquesta darrera la van superar els guanyadors. Però la construcció dels finalistes, la Universitat Estatal de Pennsylvania, no ho va resistir, com es veu en aquestes imatges.

 


Els Centennial Challenges tenen altres apartats. El Cube Quest Challenge ofereix fins a 5 milions de dòlars per la construcció de nanosatèl·lits capaços de fer operacions a la Lluna i més enllà. El Space Robotics Challenge convida a desenvolupar programari avançat per controlar el robot humanoide Robonaut 5. El premi, un milió de dòlars.

Finalment, el Vascular Tissue Challenge vol repartir mig milió de dòlars entre els tres primers equips que aconsegueixin crear teixit d'un òrgan humà que sigui funcional en l'entorn controlat d'un laboratori.

Que tot això s'apliqui dependrà no només de la viabilitat tècnica i pràctica, sinó també de l'orientació i els pressupostos de l'exploració espacial. Però la NASA també ho deixa clar: es tracta de projectes que també es podrien desenvolupar en el nostre planeta i aportar solucions a problemes d'habitatge.

ARXIVAT A:
Ciència Tecnologia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut