Un venedor ambulant a Manchester ofereix mascaretes (REUTERS/Phil Noble)
Un venedor ambulant a Manchester ofereix mascaretes (REUTERS/Phil Noble)

El Regne Unit hauria deixat de comptar 16.000 positius de Covid per una errada d'Excel

El sistema sanitari públic anglès calcula que la xifra potencial de contagiats podria ser de 50.000

RedaccióActualitzat

El sistema sanitari públic del Regne Unit, PHE per les seves sigles en anglès, ha admès que s'han deixat de comptabilitzar prop de 16.000 casos de coronavirus. Segons les estimacions dels experts, per cada cas que no es compta hi pot haver tres possibles casos més, cosa que eleva la xifra de contagis potencials a 48.000.

Però, si es té en compte que alguns d'aquests casos són considerats complexos, com els detectats en presons o en refugis per a sensesostre, el nombre d'infeccions podria arribar a superar les 50.000.

L'origen de l'errada del recompte de casos de Covid estaria en un simple full de càlcul Excel

Hi ha laboratoris d'Anglaterra que comuniquen al govern els seus resultats en aquest format i un problema en les dades que poden mostrar hauria fet que es perdessin 16.000 positius pel camí.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha dit que els resultats van ser comunicats als afectats en primer terme però el problema és un altre.

"Aquests resultats positius no es van afegir al balanç final i no es van comunicar al sistema de rastreig."

Es calcula que 50.000 contactes directes d'aquests positius no haurien estat informats de la situació de manera que haurien fet vida normal. Se n'estan assabentant aquests dies.

 

Segons dades de la Universitat Johns Jopkins, des de l'inici de la crisi, al Regne Unit s'han comptabilitzat més de 518.000 casos positius de Covid-19, xifra que la situa en dotzena posició del rànquing mundial.

Les dades aportades pel PHE assenyalen Manchester com la ciutat del país amb pitjor pronòstic: 495,6 casos per 100.000 persones en els últims set dies, significativament per sobre dels 60 casos per cada 100.000 habitants. els que recomana la Unió Europea.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut