Un dron grava elefants buscant menjar a un abocador de Sri Lanka

Els grups ambientalistes alerten que el plàstic que s'empassen diàriament entre el menjar està matant lentament els animals, mentre el govern intenta allunyar-los cavant una fossa al voltant

Actualitzat

Desenes d'elefants remenen amb la trompa plàstics, papers i tota mena d'escombraries per trobar algunes verdures i restes de menjar a un abocador. Són les imatges d'una manada que un dron ha gravat aquesta setmana a la ciutat d'Ampara, a l'est de Sri Lanka.

L'abocador, que existeix des de fa uns deu anys, és al mig d'un pas d'elefants, en una zona on viuen entre 200 i 300 animals. Hi ha dos abocadors més a l'illa que també estan en zones de protecció de vida salvatge.

 

L'abocador de la ciutat d'Ampara amb els elefants al fons (Reuters/Stringer)

Les autoritats van posar tanques elèctriques per evitar que els elefants entressin a remenar les escombraries a Ampara, però no han servit de res i ara han començat a excavar una fossa al voltant, que la població propera tem que tampoc funcioni.

 

L'abocador no és l'únic objectiu dels elefants famolencs. Els pobles de la zona sempre han tingut una convivència difícil amb els animals i diuen que maten entre 20 i 80 persones cada any.

Els grups ambientalistes locals també han advertit que els animals estan menjant plàstic diàriament, amb les restes del menjar, i que això els està matant lentament. Segons les seves dades, l'any passat van morir 361 animals per l'acció de l'home.

 

Es calcula que hi ha al voltant de 7500 elefants salvatges a Sri Lanka, que té una població d'uns 22 milions d'habitants.

Els elefants domesticats són venerats al país i s'utilitzen en esdeveniments religiosos i culturals durant tot l'any.

ARXIVAT A:
Medi ambientSri Lanka
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut